Almanya'da polis kurşunuyla ölen Türk toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Almanyada polis kurşunuyla ölen Türk toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 09:47

Polisin tabancasında çıkan kurşunlarla 43 yaşındaki O.T. can verdi. Savcı, otopsisi tamamlanan cenazeyi Türkiye'den gelen babaya teslim etti. Aile ağır yaralanıp hastanede yaşamını yitiren O.T.'nin öldürülmesiyle ilgili tüm ayrıntıların ortaya çıkmasını istiyor.

Haberin Devamı

Almanya’nın Ludwigshafen kentinde O.T. (43), polisin tabancasından çıkan kurşunlarla ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan O. T., beş saatlik müdahaleye rağmen kurtulamadı.

Savcı, otopsisi tamamlanan T.’nin cenazesini, Türkiye’den gelen babasına teslim etti. T., Denizli’de toprağa verilecek.

Ludwigshafen Polisi, kentin Berlin Meydanı’nda meydana gelen olayda O.T.’nin yaya olarak devreye gezen iki polisten birine aniden bıçakla saldırdığını ve bir polisi yaraladığını açıkladı.

Açıklamada, saldırganın ateş edilerek durdurulabildiği belirtildi. O.T.’nin ölümüne yol açan kurşunların hangi polisin tabancasından çıktığı ile ilgili de “Araştırılması lazım” denildi. O.T.’nin akrabaları olayın tüm ayrıntılarıyla açığa çıkmasını istiyor. Kendilerinin olayı bir gün sonra TV’den öğrendiklerini söyleyen yakınları, kendilerine bilgi verilmemesinden şikayet etti.

Haberin Devamı

O. T.’nin akli dengesinin yerinde olmadığını, sürekli takip edildiğinden şikayet ettiğini belirten yakınları, şunları söyledi: “O. T., Ludwigshafen’da doğdu. İki kardeşi de burada yaşıyor. Babası Türkiye’deydi. Cenazeyi almaya geldi. Polis iki kardeşine de haber vermemiş. Onlar da televizyonda haberlerde öğrenmişler. O. T.’nin akli dengesi bozuktu. Ruh sağlığı yerinde değildi. Polise saldırıp saldırmadığını ve olayın nasıl olduğunu hala bilmiyoruz. Etkisiz hale gelmesi için illa ölmesi mi gerekirdi. Bacağına veya koluna da ateş edebilirlerdi. Biz polisten ve savcılıktan bilgi verilmesini ve olayın tüm ayrıntılarıyla araştırılmasını bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!