Almanya'da öldürülen Türk iş adamının katilleri aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada öldürülen Türk iş adamının katilleri aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2015 09:42

Almanya'nın Dortmund kentinde öldürülen Türk iş adamının katilleri aranıyor.

Haberin Devamı

Almanya’nın Dortmund kentinde, 1 Ekim 2015 tarihinde, depo olarak kullandığı garajda cinayete kurban giden İş adamı Ulvi Kazmacıoğlu’nun (44) katil zanlıları tespit edildi.

Savcılığın talebi üzerine Dortmund Yerel Mahkemesi, Ermenistan vatandaşı Artur Raschoian (35) ile Gürcistan vatandaşı Teimuraz Esartia (33) hakkında yakalama kararı verdi. Aranan iki zanlının fotoğrafları polis tarafından basına dağıtıldı. Polis, cinayete ön ismi veya lakabı "Zaza" olan Gürcistan vatandaşı üçüncü bir kişinin daha karıştığını bildirdi.

Polisin şimdiye kadar elde ettiği bulgulara göre, 30 Eylül günü saat 19.40’da maktul Ulvi Kazmacıoğlu ile üç zanlı, cinayetin işlendiği garajda buluştu. Zanlılar orada Ulvi Kazmacıoğlu’ndan daha önce kendisine satmış oldukları kozmetik ürünlerinin parasını istediler. Evli ve üç çocuk babası Kazmacıoğlu, parayı ödeyemeceğini söyleyince aralarında kavga çıktı.

Katil zanlıları, Türk işadamının ellerini koli bandıyla bağladılar. Ayrıca kafasına da koli bandı doladılar. Kavga sırasında burnundan yaralanan Ulvi Kazmacıoğlu burnundaki kan ve koli bantları nedeniyle nefes alamayınca boğularak yaşamını yitirdi.

İşadamı Ulvi Kazmacıoğlu’nun üzerindeki para ve değerli eşyayı alan zanlılar daha sonra yabancı plakalı Ford marka bir otomobille olay yerinden uzaklaştılar.

Kazmacıoğlu’nun cesedi, sabah saatlerinde garajda bir işçisi tarafından bulundu.

Dortmund polisi şimdi hem ""Zaza" lakaplı kişinin kimliğini tespit etmeye hem de kimliği tespit edilen diğer iki zanlıyı yakalamaya çalışıyor. Cinayet zanlılarını görenler 0231/132-7441 numaralı telefondan polise bilgi verebilirler.


Cenazesi Türkiye'ye gönderildi
Geçen hafta evinin garajında ölü bulanan Ulvi Kazmacıoğlu’nun cenazesi otopsi yapıldıktan sonra Dortmund Dorfsfeld DİTİB Sultan Ahmet Cami’nde kılınan cenazesi namazının ardından memleketi Ödemiş’e gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!