Almanya’da Oldschool Society grubu üyelerinin yargılanmasına başlandı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da Oldschool Society grubu üyelerinin yargılanmasına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 10:03

Almanya'da terör örgütü kurmak suçlamasıyla haklarında dava açılan Oldschool Society grubu üyelerinin yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Almanya’da terör örgütü kurmak ve bir sığınmacı yurduna saldırı düzenlemek amacıyla hazırlık yapmak suçlamasıyla haklarında dava açılan Oldschool Society (OSS) adlı aşırı sağcı grup üyelerinin yargılanmasına başlandı. Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde görülen ilk duruşma geniş güvenlik önlemleri altında başladı.

İddianameyi okuyan Başsavcı Jörn Hauschild, biri kadın 4 kişinin terör örgütü kurmak ve Saksonya eyaletinde bir sığınmacı yurduna saldırıda bulunmak amacıyla hazırlık yapmakla suçlandığını dile getirdi.

Almanya’da Oldschool Society grubu üyelerinin yargılanmasına başlandı



Bu kişilerin internet üzerinden tanıştıklarını ifade eden Hauschild, sığınmacı yurduna saldırı düzenlemek için Markus W. ile Denise G’nin Çek Cumhuriyeti’nden yüksek miktarda patlayıcı madde temin ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Örgütün lideri olduğu belirtilen Andreas H. ve Markus W.’nin ayrıca telefonda da görüştüklerini anlatan Hauschild, grup üyelerinin 2014’ün kasım ve geçen yılın mayıs ayı olmak üzere iki kez buluştuklarını ifade etti.

Hauschild, bu buluşmalarda somut bir şekilde sığınmacı yurduna saldırı yapılmasının planlandığını söyledi.

Yapılan soruşturma çerçevesinde OSS’nin sadece bu 4 kişiden oluşmadığını belirten Hauschild, "Bu gruba 10 ila 15 kişinin bağlı olduğunu varsayıyoruz. Ancak hepsinin terör örgütüne üye olup olmadığının yapılacak soruşturmayla açıklığa kavuşturulması gerekiyor." dedi. 

Almanya’da Oldschool Society grubu üyelerinin yargılanmasına başlandı

Sanık avukatları ise sığınmacı yurduna somut bir saldırı planının bulunmadığını ve bir terör örgütünün de kurulmadığını savundu.

Almanya’da 6 Mayıs 2015'te Bavyera, Saksonya, Kuzey-Ren Vestfalya, Rheinland Pfalz ve Mecklenburg-Vorpommern eyaletlerinde OSS örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda haklarında yakalama kararı bulunan 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Söz konusu operasyonlarda gaz ve kuru sıkı tabanca, kılıç, muşta ve bomba yapımında kullanılmak için patlayıcı ve çiviler ele geçirilmişti.
Markus W. ile Denise G'in Saksonya’da, Andreas H.'nın Augsburg'da ve Olaf G.'nin de Bochum’da yaşadığı belirtildi.

Mahkemeden yapılan açıklamada ekim ayına kadar sürecek davada 30 duruşmanın yapılmasının planladığı kaydedildi.


BAKMADAN GEÇME!