Almanya’da mesleği olmayan işsiz kalıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da mesleği olmayan işsiz kalıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 12:00

Almanya Eğitim Bakanı Prof. Dr. Johanna Wanka, meslek eğitiminin önemine dikkati çekerken “En yüksek işsizlik oranı, meslek eğitimi yapmayanlar arasında” dedi.

Haberin Devamı

FEDERAL Eğitim Bakanı Prof. Dr. Johanna Wanka, Almanya’da işsizlik oranının yüzde 5 civarında, akademisyenler arasında ise işsizlik oranının sadece yüzde 2 olduğunu söyledi. Ülkede son yıllarda işsiz olan insanların saysının hızla azaldığına işaret eden Bakan Wanka, mesleği olmayanların ise işsizlik oranının yüksek olduğunu vurguladı.
Bakan Wanka, CDU Federal Meclis milletvekili ve partisinin Uyum Politikaları Sözcüsü Cemile Giousouf’un verdiği iftar yemeğinde konuştu. Yeşiller Federal Meclis milletvekili Özcan Mutlu ve Sol Parti Berlin Eyalet Meclis milletvekili Hakan Taş’ın da hazır bulunduğu iftarda Kreuzberg Meslek Eğitim Merkezi’nde (BWK) düzenlendi. İftarda yaptığı konuşmada meslek eğitiminin önemine dikkati çeken Bakan Wanka, “Almanya’da devlet çok geniş olanaklı meslek eğitimi sunuyor. Bunlardan faydalanmak gerekir. Meslek eğitimi almayanlar arasındaki işsizlik oranı yüzde 19. Bu büyük bir rakam. Mesleği olmayan işsiz kalıyor” dedi. Bakan, 2006 yılında gençlerin meslek eğitim yeri bulmada sıkıntı yaşarken, şimdi meslek eğitimine başvuranların sayısından daha çok meslek eğitim yeri olduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı

MESLEK EĞİTİMİ UYUM İÇİN ÖNEMLİ

BWK’nin sahibi Nihat Sorgeç’in moderatörlüğünde iftar yemeği öncesinde Almanya’ya sığınan ve meslek eğitimi alan Suriyeli genç mülteciler de yaşadıkları tecrübeleri anlattı. İşyeri sahibi Türk girişimciler de meslek eğitimi konusunda sundukları olanakları ve karşılaştıkları sorunları dile getirdi. CDU milletvekili Cemile Giousouf ise eğitimin önemini vurgularken, “İyi bir eğitimle mültecilerin toplumda uyumu sağlanır. Aynı durum Almanya’da doğan gençler için de geçerli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!