Almanya'da kar yağışı kazalara sebep oldu

Güncelleme Tarihi:

Almanyada kar yağışı kazalara sebep oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 09:02

Almanya'nın güney ve batısı Atlantik'ten gelen nispetten ılık havanın etkisindeyken, doğu ve kuzeyi ise Sibirya'dan gelen soğuk hava akımının etsiyle adeta dondu. Kuzey ve doğuda etkili olan kar yağışı ve don yüzünden yüzlerce kaza meydana geldi.

Haberin Devamı

Almanya’nın özellikle kuzey bölgesinde kar yağışı ve buzlanmayla birlikte otoyollar buz pistine döndü. Aşırı soğuklar nedeniyle bir çok kara yolunda buzlanma oluştu. Kaygan yollar ve sis nedeniyle yüzlece irili ufaklı kazalar meydana geldi. Oto yollarda kilometrelerce uzunlukta kuyruklar oluştu.

Çok sayıda kazanın meydana geldiği buzlanmadan dolayı Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Uelzen kentinde kazada bir kişi hayatını kaybetti. 

Almanyada kar yağışı kazalara sebep oldu


OKULLAR TATİL EDİLDİ

Eyaletin Vecta bölgesinde meydana gelen kazalarda ise 6 araç otoyol kenarında bulunan hendeğe uçtu. Yaralanma ve can kaybının yaşanmadığı kazaların çoğunda maddi hasar meydana geldi. Ayrıca aynı eyaletin Emden kasabasında ise okullar tatil edildi. Ölümlü kazanın meydana geldiği A 2 otoyolunda toplam trafik kuyruğu 50 kilometreyi bulurken, azami sürat 60 kilometreye kadar düştü. 

Almanyada kar yağışı kazalara sebep oldu



BUGÜN BUZ ENDİŞESİ 

Ülkenin kuzeyi ve doğusunda Sibirya'dan gelen soğuk hava akımı etkili oluyor. Kuzey ve doğu bölgelerinde dün yoğun olarak yağan kar yağışının bugün de sürmesi bekleniyor. Bugün öğle saatlerinden sonra ise yağmurla birlikte buz taneciklerinin yere düşmesi tahmin ediliyor.



Meteorolojiden yapılan açıklamada doğu ve kuzey bölgelerinde yollarda buzlanmanın oluşacağı ve bu yüzden de düşmelere ve kazalara karşı dikkatli olunması istendi. Bu bölgelerde yarından itibaren ise havanın nispetten ısınacağı tahmin ediliyor. Sıfırın altında eksi 5 ile eksi 10 derece arasında değişen hava soğukluğunun sıfırın üstünde artı 2 ile 5 derece arasına kadar çıkması bekleniliyor. Kuzey ve doğu bölgelerinin aksine batı ve güney de ise hava mevsim sıcaklarının üzerinde seyrediyor.

Almanyada kar yağışı kazalara sebep oldu


HAFTA SONU HAVA ISINIYOR

Almanya'da hafta sonu ise kar yağışı beklenmiyor. Kimi bölgelerde yağmurun yağması tahmin edilirken, ülkede sıcaklar 10 derecenin üzerine çıkacak. Baden Württemberg, Kuzey Ren Vestfalya  ve Bavyera'da hafta bugün ve yarın hava sıcaklığı sıfırın üstünde artı 5 derecelerde olacak. 

Haberin Devamı

Hafta sonu ise özellikle Bavyera ve Baden Württemberg eyaletlerinde sıcaklar artı 12 dereceye kadar çıkacak.

Kuzey Ren Vestfalya'da hafta sonu yağmur bekleniyor. Atlantik'ten gelen ılık havanın yarından itibaren sadece batı ve güney bölgelerinde değil, ülkenin tamamını etkisi altına alacağı tahmin ediliyor. Haftasonu ülkenin kuzeyi ve doğusunda da hava sıcakları sıfırın üstünde artı 5 dereceye kadar çıkacak.  

 




 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!