Almanya'da hız sınırı değişiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada hız sınırı değişiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 09:44

Almanya'nın Worms kentinde buluşan eyalet ulaştırma bakanları Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Ulaştırma Bakanı Michael Groschek’in isteği üzerine gündeme gelen anaokulu, okullar ve yaşlılar yurdu önü ve çevresinde hız tahdidinin 30 kilometre olmasını kabul etti.

Haberin Devamı

Bu zamana kadar sadece istisnai ve her eyaletin isteğine göre belirlenen 30 kilometrelik sokaklar bundan böyle kurallara bağlanarak bağlayıcı olacak. Ayrıca iki 30 kilometrelik bölge arasındaki hız sınırı 50 kilometre olan yerlerde de hız sınırı aşağı çekilerek 30 kilometre olarak sabitlenecek.

Groschek, trafikte daha zayıfların korunabilmesi için 30 kilometrelik sokakların oluşturulmasının yeterli olmadığını, bu kurumların önlerine kesin park yasağının da getirilmesini istiyor.

KRV’de aileler çocuklarını okul ya da anaokuluna otomobilleri ile getiriyor. Çoğu zaman da aileler zaman darlığı sebebiyle okul önlerinde durdukları için kalabalıklar oluşuyor. Bu da okula tek başına gelen çocuklar için büyük tehlikeli oluşturuyor. Groschek bu gerçeği de göz önüne alarak belediyelere otomobille gelen çocukların indirme-bindirme işleri için ayrı bir alan oluşturmaları için çağrıda bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!