Almanya'da halkalanan leylek Sındırgı'da yaralı bulundu

Güncelleme Tarihi:

Almanyada halkalanan leylek Sındırgıda yaralı bulundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 13:08

Almanya'da halkalanan leylek Sındırgı'da yaralı bulundu

Haberin Devamı

Necip KARATUNA / SINDIRGI (Balıkesir), (DHA) - BALIKESİR'in Sındırgı İlçesi'nde yaralı bulunan leylek tedaviye alındı. Bacağında kırık bulunan leyleğin Almanya'dan halkalandığı ve sırtına takılan GPS ile takip edildiği belirlendi.
Sındırgı'da çiftçilik yapan Mehmet Yaz, geçen 3 Eylül'de tarlasını sürerken, yaralı bir leylek olduğunu farketti. Sol bacağı kırık olan bitkin haldeki leyleği alıp balıkla besleyip, su veren Yaz, durumu belediyeye bildirdi. Sındırgı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, tatil için ilçeye gelen Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı ile leyleğin bulunduğu tarlaya gitti. Kırık olan bacağı telle sarılan leyleğin, diğer bacağında üzerinde 'AZ 598 Kodu ve DER' yazılı halka ve sırtında GPS takılı olduğu dikkati çekti. Leyleğin Almanya'da bulunan halkalama merkezi Radolfzell tarafından halkalanıp, GPS ile takibe aldığı belirlendi.
Sındırgı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekileri, yaralı leyleği tedavisi için Balıkesir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne götürüp, teslim etti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerinin Almanya'daki halkalama merkeziyle irtibata geçerek durumu bildireceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!