Almanya’da DİTİB camisine molotoflu saldırı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da DİTİB camisine molotoflu saldırı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 14:17

Almanya’nın Weil am Rhein kentinde 5 kişi, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Eyüp Sultan Camii’ne gece saat 01.45’te 4 molotof kokteyli atarak yakmak istedi.

Haberin Devamı

 

ATILAN molotof kokteylinin kırılan cama takılması ve havanın yağışlı olması, yangının büyümeden sönmesini sağladı. Saldırı sonucu caminin dış kısmında ufak çaplı maddi hasar oluştu. Cami derneği başkanı Necati Coşkun, güvenlik kameralarının kaydettiği saldırının sabah namazına gelen cemaat tarafından fark edildiğini söyledi. Coşkun, cemaatin haber vermesi üzerine polisin olay yerine gelip araştırma yaptığını ve incelemek üzere kamera kayıtlarını aldığını belirtti.

SİYASETE KARIŞMADIK

Referandumun ardından Alman basınında çıkan aleyhte haberlerin, Almanlara karşı Türk toplumunu suçlu durumuna düşürdüğünü belirten Coşkun, “Ben Trabzon kökenliyim. Yıllardır bu ülkede barış içerisinde yaşıyoruz ve hiç kimseye zararımız olmadı. Cami olarak siyasete karışmadık ve hep tarafsız olduk. Bu saldırının faillerinin bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesini istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Almanya’da DİTİB camisine molotoflu saldırı

BU ALTINCI SALDIRI

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ibadethanelere yönelik saldırılar karşısında daha ciddi önlemler alınması ve İslam düşmanlığıyla gerçek anlamda mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Olayın, 2017 yılı içinde kamuoyuna yansıyan altıncı saldırı olduğunu belirten Yeneroğlu, saldırıya uğrayan cami cemaatine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!