Almanya'da cezaevleri için Müslüman din görevlisi aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada cezaevleri için Müslüman din görevlisi aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 09:41

Almanya'nın Hessen eyaleti, radikalleşmeye karşı adli infaz kurumlarına Almanca bilen Müslüman din görevlileri arıyor. Eyalet Adalet Bakanı Eva Kühne-Hörmann (CDU), uygun imamları istihdam etmede ciddi çaba gösterdiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Eyalet, adli infaz kurumlarında tutuklu olanların radikalleşmesini önlemek için Müslüman din görevlilerinin sayısını arttırmak istiyor.

Fr-online sitesinin haberine göre Hür Demokrat Partisi'nin (FDP) soru önergesine cevap veren Hessen Adalet Bakanı Eva Kühne-Hörmann (CDU), uygun imamları istihdam etmek için ciddi bir şekilde çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Bu konuda iyi bir yolda olduklarını söyleyen Kühne-Hörmann, bireysel ilgi ve ruhsal bakımın radikalizimin önüne geçilmesinde önemli katkısı olduğunu da sözlerine ekledi.

Hapishane çalışanlarının sıkıntılı literatür, sembol veya işaretleri tespit etmek için eğitildiğini ifade eden bakan, 2013 yılından bu yana göze çarpan dövmelerin kayıt altına alındığını, şüpheli durumlarda ise izleme, kontrol ve gerektiğinde başka bir cezaevine aktarılabileceğini bildirdi. Kühne-Hörrmann, her önemli kurumda bir 'gözlemcinin' olduğunu bildirdi. Bunların ilgili tüm bilgileri toplayarak imamlarla, polisle diğer cezaevindeki meslektaşlarla, Hessen Şiddeti Önleme Ağı ve Aşırılık Yerine Dini Hoşgörü Danışmanlık Merkezi ile işbirliği içinde olacağını belirtti.

Haberin Devamı

FDP Yasal Politika Sözcüsü Florian Rentsch ise ilahiyat mezunu ve Almanca bilen imamların göreve başlamasını hızlandırılmasını istiyor. Rentsch, konuyla ilgili bakanı eylemsizlik ve ihmal ile suçladı. Ruhsal bakımın mahkumların sosyal gelişimini destekleyeceğini ve radikalleşmeye karşı aktif korumayı sağlayacağını söyleyen Rentsch, İslam alimlerine olan aramaları hızlandırmayı Frankfurt ve Giessen üniversiteleriyle görüşmelerin sürdürülmesini talep etti.

16 CEZAEVİNİN 4’ÜNDE DİN GÖREVLİSİ BULUNMUYOR

Hessen hapishanelerinde yatan dört bin 500 mahkumun 980'i Müslüman. Büyük çoğunluğunun radikal fikirlere sahip olmamasına rağmen radikal fikirlere çekmek isteyen mahkumların olduğu da belirtiliyor. Tehdit oluşturanların sayısının ise Suriye'den dönenlerin sayısıyla birlikte artacağı tahmin ediliyor. Şu anda eyalette bulunan 16 cezaevinden dördünde Müslüman mahkumlar için herhangi bir din görevlisi bulunmuyor. Darmstadt ve Butzbach şehirlerindeki hapishanelere imamlar sadece her iki haftada bir giderken, Giessen'deki cezaevine düzensiz gidiliyor.

Haberin Devamı

Öte yandan, eyalet bu sene Müslüman din görevlileri için ayrılan kaynağı 50 binden 115 bine yükseltti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!