Almanya'da aşırı sağcıların konseri iptal edildi

Güncelleme Tarihi:

Almanyada aşırı sağcıların konseri iptal edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2014 17:15

Almanya'nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin Greifswald kentinde aşırı sağcıların izinsiz düzenlediği konserin iptal edilmesi üzerine çıkan olaylarda 2 polis yaralandı.

Haberin Devamı

Anklam polisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, dün gece Greifswald kentinde aşırı sağcılarca izin alınmadan düzenlenen konser, polis ekiplerince durduruldu.

Konser için Mecklenburg-Vorpommern, Berlin, Brandenburg, Saksonya, Hamburg ve Schleswig-Holstein eyaletlerinden gelen yaklaşık 500 aşırı sağcı, bunun üzerine polise taş ve şişe fırlatmaya başladı.

Aşırı sağcılar biber gazı kullanan polis ekiplerince dağıtıldı, olaylarda 2 polis memuru yaralandı. Polise mukavemet göstermek ve adam yaralamak suçlarından 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Trende göçmenlere saldırdılar

Öte yandan, geçen hafta pazar günü futbol taraftarları arasında yer alan aşırı sağcılarca Köln'de düzenlenen ve 49 polisin yaralandığı gösterinin yankıları sürüyor.

Söz konusu gösteriden sonra aşırı sağcıların bindikleri trenlerde yabancı görünümlü kişilere saldırarak trenden indirdiği ortaya çıktı.

Köln'den Münster'e giden bir trende kondüktörlerin, aşırı sağcı holiganların saldırıları nedeniyle göçmen kökenlileri trenin arkasında bulunan bir kompartımana götürdüğü ve vagonu kilitlemek zorunda kaldığı öğrenildi.

Bu arada, gösteri öncesinde eyleme katılmak için Köln'e giden Neonazilerin göçmenleri trenden indirdiği vurgulanırken, olaylara tanıklık eden bir polis memurunun “çok utanç verici sahnelerdi” ifadesi Alman basınına yansıdı.

Emniyet teşklilatı yöneticilerinin, söz konusu olaylarla ilgili iç istihbarat servisi Anayayı Koruma Teşkilatı'nın (BfV) bu eylemle ilgili uyarılarını dikkate almadığı iddia edildi.

Aşırı sağcılar, Berlin'de gösteri düzenleyecek

Aşırı sağcıların 15 Kasım'da Berlin'de binlerce kişinin katılacağı benzer bir gösteri planladığı belirtilirken, polisin buna karşı nasıl bir önlem alacağı görüşülüyor. Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Frank Henkel, gösterinin yasaklanmasını inceleyeceklerini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!