Almanya'da aşırı sağcı teröristlere şafak baskını

Güncelleme Tarihi:

Almanyada aşırı sağcı teröristlere şafak baskını
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 12:16

Almanya'nın Saksonya eyaletinde polis sabah saatlerinde aşırı sağcı gruba yönelik operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Doğu eyaleti Saksonya’nın Freital kentinde bu sabah 200 polisin görev aldığı operasyonda aşırı sağ görüşlü 5 kişi gözaltına alındı. Yapılan baskında kendilerine 'Freital Grubu' adını veren aşırı sağcı beş kişi yakalandı. Yakalananların daha önce bir çok kez mültecilerin kaldığı yurtlara saldırı düzenledikleri ve yeni bir saldırı hazırlığı içinde oldukları da öğrenildi.

Federal Savcılığın emri ile baskını Federal Asayiş Şube'ye bağlı polisler düzenledi. Sağcı terörist olarak kayıtlara geçen beş kişinin adam yaralama ve öldürmeye teşebbüsten yakalandıkları belirtildi.

18 İLE 39 YAŞLARINDA 

Bugün sabah saatlerinde henüz gün aydınlanmadan evlere baskın düzenleyen polis, Justin S. (18), Rico K.(39), Maria K.(27), Sebastian W.(26) ve Mike S.(26) adındaki zanlıları evlerinde yakaladı. Yakalanalar geçtiğimiz yıl Freital kentinde mülteci yurduna ve Dresden'deki bir yerleşkeye taşlı saldırıda bulunma ve kundaklamayla suçlanıyor.

Zanlıların ayrıca Federal Meclis'te grubu bulunan Sol Parti'nin bürosuna saldırma ve partinin belediye meclis üyesinin arabasını kundaklamakla da suçlanıyorlar.

Kendilerini 'Freital Grubu' olarak adlandıran teröristlerin evlerinde yapılan aramalarda Çek yapımı patlayıcılar ve mülteci yurtlarına atmak üzere Polonya yapımı havai fişekler ele geçirildi.

Freital kenti, geçtiğimiz yıl sığınmacılara yönelik saldırılar ile sık sık gündeme gelmişti.

BAKMADAN GEÇME!