Almanya: Türkiye'ye etki etmemize yardım edin

Güncelleme Tarihi:

Almanya: Türkiyeye etki etmemize yardım edin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 08:35

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ABD ziyareti kapsamında görüştüğü ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile yaptığı görüşmede, Türkiye ile yaşanan kriz konusunda ABD'nin desteğini istedi.

Haberin Devamı

Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Türkiye'nin Alman vekillerin İncirlik ziyaretine izin vermemesi de konuşuldu. Tillerson, Türkiye'yi etkilemek için yardım talep eden Gabriel'e destek sözü verdi. 

Almanya'nın FETÖ soruşturması kapsamında aranan Türk askerlerine sığınma hakkı vermesinin üzerine, Alman vekillerin İncirlik talebi reddedilmişti. Almanya'nın İncirlik Üssü'nde yaklaşık 260 askeri bulunuyor. 

Alman basınında yer alan haberlere göre, Gabriel görüşme sonrasında NATO partneri ülkeler arasında farklı bir ilişki olması gerektiğine dikkat çekti: "Amerikalıların, şu andakinin aksine bir ilişki içerisinde olmamız konusunda, Türklerle görüşmek için ellerindeki imkanları kullanacaklarına inanıyorum."

Gabriel dün Neue Osnabrücker Zeitung gazetesine verdiği demeçte, Türkiye’nin İncirlik ziyaretine izin vermemesini eleştirmiş ve "Ben sadece Türk hükümetinin gelecek günlerde fikrini değiştirmesini ümit edebilirim. Aksi takdirde Alman parlamentosu hiç kuşkusuz askerlerini Türkiye'de bırakamaz" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!