Almanya ilişkileri düzeltmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya ilişkileri düzeltmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 15:26

Anayasa referandumundan sonra AB'nin Türkiye'yle müzakereleri yürütüp yürütmeyeceği sorusu üzerine, gözler cumartesi günü Brüksel'deki AB liderleri zirvesine çevrildi. Almanya, Türkiye ile müzakerelerin kesilmesini istemiyor, ancak Türkiye AB ilişkisinde yeni bir biçim üzerinde çalışıyor.

Haberin Devamı

Berlin'de hükümetin basın toplantısında konuşan Başbakan Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert,  cumartesi günü Brüksel zirvesinde Türkiye konusunun gündeme geleceğini belirtti. Seibert “Biz Türkiye'yle gelecekteki ilişkiler ve üyelik müzakereleri konusunda Avrupa'nın ortak bir tavır almasından yanayız. Bu sorunun bir çok yönü var ve biz bu konuda Avrupa'nın ortak tavrı üzerinde çalışıyoruz” dedi.

 

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Martin Schaefer, Dışişleri Bakanı Gabriel'in Türkiye ile müzakerelerin sonlandırılması fikrinden yana olmadığını söyledi. Schaefer şöyle dedi: “Valletta'daki AB Dışişleri Bakanları toplantısında Türkiye'yle müzakerelerin koparılması sonucu çıkacağını beklemiyoruz. Ama doğru olan, Türkiye'yle mevcut bir çok sorun ve tartışmalarda bizim Avrupalı müttefiklerimiz ve Türkiye'yle birlikte  görüşmelerde nasıl yeni biçimler bulacağımızı konuşmak. Türkiye, konuşmama lüksümüz olmayacak kadar önemli bir müttefik. Son aylarda referandum kampanyası esnasında yaşadığımız Almanya'ya kadar taşınan karşılıklı suçlamalar ve ithamları sona erdirip birlikte daha iyi konuşacağımız bir yöntem bulmalıyız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!