Almanya sahur ve iftar saatleri - Almaya'da iftar saat kaçta açılacak?

Güncelleme Tarihi:

Almanya sahur ve iftar saatleri - Almayada iftar saat kaçta açılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 15:57

Almanya'da yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız kentlerindeki iftar ve sahur saatlerini merak ediyorlar. Diyanet'in resmi sitesinden yapılan duyuruya kentlere göre iftar saatleri belirlendi. Peki Almanya'da iftar saat kaçta açılacak? İşte Almanya'da iftar saatleri ve sahur için bilgi alabileceğiniz imsakiye listesi

Haberin Devamı

Almanya'da oruç tutan Müslümanlar iftar ve sahur saatlerini merak ediyorlar. Almanya'da iftar ve sahur vakitleri Diyanet tarafından resmi olarak açıklandı. Peki Almanya'da gurbetçi vatandaşlarımız saat kaçta iftar açacaklar. İşte Almanya'da yaşayan vatandaşlarımız için iftar saatleri

İftar vakitlerinizi öğrenmek için yaşadığınız kenti seçerek tüm günlerin imsakiye dökümünü görebilirsiniz.

ALMANYA İFTAR SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Almanya'da ilk teravih namazı kılındı

Başkent Berlin'de Müslümanlar teravih namazını kılmak için camilere akın etti. Almanya'da Müslümanlar ramazan ayının ilk teravih namazında camileri doldurdu. Başkent Berlin'de Şehitlik Camii'ne gelen Müslümanlar namaz öncesinde caminin imam hatibi Hasan Çağlayan'ın ramazan ayının faziletlerini anlattığı vaazı dinledi.

Haberin Devamı

Kur'an-ı Kerim'in bu ayda indirildiğini, bunun da ramazanı ayların sultanı yaptığını vurgulayan Çağlayan, Müslümanların ramazan ayının bereketinden faydalanmasını istedi. Ardından yatsı ve teravih namazını kılan Müslümanlar ramazan ayının İslam alemine ve dünyaya barış getirmesi için dua etti.

Hasan Çağlayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayı boyunca camide her gün mukabeleler okunacağını, sohbetler olacağını söyledi. Ayrıca her akşam camide iftar verileceğini belirten Çağlayan, "Vatandaşlara mesajımız, ramazan ayını son ramazan ayı gibi eda etmeleri." dedi.

Almanya’da esnaf Ramazana hazır

Almanya’da esnaf Ramazan hazırlıklarını tamamladı. Baklavacılar, pideciler, restoran sahipleri, bereket ayı Ramazanın gelmesinin heyecanı yaşıyor. Almanya’da da Türkiye’yi aratmayan bir Ramazan yaşanacak gibi görünüyor.

Susamlı, tereyağlı, tahinli pideler

Sıcak ramazan pidesi, ramazan sofraların olmazsa olmazları arasındadır. Pide ustası Muzaffer Hancıoğlu, ramazan pidelerinde kullandığı tereyağı ve tahini Türkiye’den getirtiyor.ÿTecrübeli fırıncı Hancıoğlu, Ramazan hazırlıklarını şöyle anlattı: Ramazan için susamlı ekmeğimiz, özel yağlı ekmekler var. Uzun ramazan pideleri yapıyoruz, tahinli havlas var pide çeşidinden, onlardan yapıyoruz. Pidelerimize ilgi iyi. Uzak yerlerden filan gelerek, burada akşam sıraya girerler pide almak için. Öyle Ramazandır diye pidelere yüksek oranda zam yaptığımız yok. Müşterilerimiz de memnundur bizden çok şükür, yıllardır bu işi yapıyoruz. Her sene burada yani güzel bir ramazan havası yaşıyoruz.

Haberin Devamı

Ramazana özel güllaç

Ramazanda iftar sofrası hazırlamaya zamanı olmayanlar veya orucunu kalabalık bir ortamda açmak isteyenler soluğu restoranlarda alacaklar. Restoranlar da Ramazana hazır. Köln’de bir restoranın müdürü olan Mustafa Şen, Ramazanda çorba çeşitlerimiz var, ızgara çeşitlerimiz var, tatlı çeşitlerimiz var. Özel rezervasyonlu çalışıyoruz, müşterilerimizi özel rezervasyonlu alıyoruz içeriye. Masaları önceden hazırlıyoruz. Canlı ezan okutuyoruz ve en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Sadece Ramazan için güllaç yapıyoruz dedi. Şen, iftar saatinde siparişleri yetiştirebilmek için daha fazla personelle çalışacaklarını da belirtti.

Keşke hep Ramazan olsa

Haberin Devamı

Köln’de pastane işleten ve aynı zamanda baklava ustası olan Mustafa Sancarbarlas, Ramazan hazırlıklarını şu sözlerle anlattı: Ramazan geldiği zaman zaten büyük bir şenlik oluyor, buna biz iki üç hafta önceden hazırlık yapıyoruz. Kadromuzu ona göre daha genişletiyoruz, gece gündüz çalışıyoruz. Biliyorsunuz insan akşama kadar oruç tuttuktan sonra büyük bir enerji almak istiyor enerjinin başında baklavamız geldiği için buna mecburen hız veriyoruz. Diğer tatlı çeşitlerimiz de oluyor. Ramazan geldiği zaman işlerimiz iki üç kat artıyor, keşke hep Ramazan olsa.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!