Almanya Özil'i konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya Özili konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 10:14

Dünya Kupası'nda Almanya'yı çeyrek finale taşıyan golü atan Mesut Özil, bütün Alman kanallarında ilk haber olurken Türk kökenli futbolcu ile büyük bir aşk yaşayan Almanya'nın ünlü şarkıcısı Sarah Connor'ın kız kardeşi Anne-Maria'nın aşkı uğruna din değiştirmesi de geniş yer buldu.

Haberin Devamı

Genç kadının ismini de değiştirerek "Melek" adını aldığı belirtildi.

Gana karşısında attığı mükemmel golle Almanya'nın Dünya Şampiyonası'nda son 16 takım arasına kalmasını sağlayan Mesut Özil'e ilişkin geniş haber yayınlayan Almanya'nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild, 22 yaşındaki Türk futbolcu ile büyük aşk yaşayan ünlü Alman şarkıcı Sarah Connor'ın kız kardeşi Anne-Maria, aşkı uğruna din değiştirdiğini yazdı. Haberde, Anne-Maria'nın geçen aylarda sade törenle Müslüman olduğu, annesinin bile durumu sonradan öğrendiği kaydedildi. Domuz eti yememesi ve Kuran-ı Kerim ile yakından ilgilenmeye başlaması üzerine kızlarının Müslüman olduğunu anlayan ailenin, kızlarının kararına saygı gösterdikleri bildirildi.

Sarah Connor, kardeşinin Müslüman olmaya karar vermesine önce çok şaşırdığını, ancak Anne-Maria'nın son derece kararlı olduğunu gördüğünü ve din değiştirme kararını saygıyla karşıladığını söyledi.

Haberin Devamı

Werder Bremen'in eski futbolcularından Pekka Lagerblom'la evli olan ancak uzun süredir eşinden ayrı yaşayan 28 yaşındaki Anna-Maria'nın Müslüman olduktan sonra Melek adını aldığı önceki bir ilişkisinden 8 yaşındaki oğlu bulunduğu belirtildi.

Alman kanalları ve gazeteleri Alman milli takımındaki Türk kökenli futbolcuyu yere göğe sığdıramadı.

Express gazetesi "Seni seviyoruz Özil" başlığını atarak Mesut'un galibiyetin baş mimarı olduğunu yazdı. Ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi Bild ise Almanca "galibiyet" anlamına gelen "Sieg" sözcüğü ile Mesut'un soyismini yan yana getirerek "Özsieg" diye yeni bir kelime türetti. Gazete Mesut'un "Gol atacağımı biliyordum" sözlerine de yer veriyor. Alman spor dergisi Kicker ise "Kapıyı Özil açtı" başlığını atarak Mesut'un futbolunu övdü. Maçı naklen yayınlayan kanallarda da maçın adamı Mesut Özil'di.

Özil'in başarısı Almanya'daki Türkleri de mutlu etti. Alman teknik direktörü Joachim Löw'ün Güney Afrika'ya getirdiği Alman milli takımında birçok yabancı kökenli futbolcunun yer alıyor olması dikkati çekmişti. Kadroda yer alan Türk oyuncular Mesut ve Serdar Taşçı'nın yanı sıra Cacau Brezilya, Sami Khedira Tunus, Podolski, sonradan oyuna giren Trochowski ve cezalı Klose Polonya, Jerome Boateng Gana, Marko Marin Bosna-Hersek, Dennis Aogo Nijerya ve Mario Gomez İspanyol asıllı.

Haberin Devamı

Dolaysıyla turnuvadaki Alman Milli Takımı, farklı etnik kökenlerden gelen oyuncuların tek bir ortak amaç uğruna mücadele edebileceklerinin de en güzel örneği oluşturuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!