Almanya mülteciler için benzine zam yapabilir

Güncelleme Tarihi:

Almanya mülteciler için benzine zam yapabilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2016 17:07

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble mültecilerin getirdiği masrafların karşılanması için benzine ek zam yapabileceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Angela Merkel’e sığınmacılar konusundaki politikaları nedeniyle baskılar artıyor. Hıristiyan Birlik Partisi CSU ve kendi partisi Hıristiyan Demokrat Parti CDU içerisindeki çok sayıda milletvekilinden sonra şimdi de Sosyal Demokrat Parti SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel sığınmacılar konusunda Merkel’e baskı yapmaya başladı.

BAHARA KADAR SÜRE

Almanya’nın kabul edebileceği sığınmacı sayısı konusunda sona yaklaştığını kaydeden SPD Lideri Gabriel, ilkbahara kadar hissedilir bir düzelme talep etti. Funke medya grubuna açıklamalarda bulunan Gabriel, “Önlemler bahara kadar etkisini göstermezse, çok zor sayılara doğru ilerliyoruz” dedi. Merkel’in sığınmacılar konusunda üst sınır belirlenmesine itirazını anladığını kaydeden Gabriel, “Ancak demokrasilerde halk karar verir. Tavsiyem, ülkemizin alabileceği en yüksek sığınmacı sayısının ne olduğunu test etmememiz” dedi.

Haberin Devamı

DAHA SIKI SINIR KONTROLÜ

Sınırların daha sıkı korunmasını talep eden Sigmar Gabriel, “Düzenli kayıt ve Avrupa çapında hiç bir veri kontrolü olmadan sınırlardan kolayca geçilebilmesi, Paris saldırganları gibi suçluların Avrupa’da hareket etmesine yol açıyor. Bu tehlikeli bir durum. Bu nedenle sınırlarda daha sıkı kontrole ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

MALİYE BAKANI SCHÄUBLE: BENZİNE SIĞINMACI VERGİSİ KONULSUN

Öte yandan Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble Avrupa’nın sınırlarının kontrolü için benzine vergi konulmasını önerdi. Süddeutsche Zeitung’a açıklamalarda bulunan Schäuble, sınırların korunması için eldeki kaynaklar yetmiyorsa, benzin üzerinden alınacak vergi ile bunun finanse edilebileceğini söyledi. 

“Schengen sınırlarını korumamız lazım” diyen Alman bakan, sorunun çözümünün finansal nedenlerden ötürü başarısız olmaması gerektiğine vurgu yaptı. Schäuble, bazı AB ülkeleri buna yanaşmasa da kendisinin hazır olduğunu ve gönüllü ülkelerle koalisyon yapılabileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!