Almanya kendi ayağına sıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya kendi ayağına sıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 22:37

TÜRKİYE ile Avrupa Birliği arasında Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısı’na katılmak üzere Brüksel’de bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin Gümrük Birliği güncellemesinde ısrarcı olduğu mesajını vererek süreci engelleyen ülkelerin başını çeken Almanya için, “Kendi ayağına sıkıyor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Avrupa Politikalar Merkezi’nde (EPC) düzenlenen “Türk Ekonomisinin Görünümü ve AB’yle Gerçek Yakınlaşma” başlıklı konferansta konuşan Şimşek, Türkiye’nin rekabet istediğini ve bundan korkmadığını belirterek, “Gümrük Birliği’nin güncellenmesini istiyoruz. Güncelleme AB’nin de çıkarına. Alman arkadaşlarımız güncellemeyi engellemeye çalışıyor. Hayretle izliyoruz. Almanya kendi ayağına sıkıyor” dedi.

Güncellemeyi daha açık, rekabetçi, üretken, girişimci ekonomi olmak için istediklerinin altını çizen Şimşek, “Bu güncelleme, Türkiye’nin AB’yle ticaret hacmini 2-3 katına çıkaracak. Bu durumdan herkes fayda sağlayacak. Avrupa’daki dostlarımız daha fazla akılcı ve daha az duygusal davranmalı. Zaten Türkiye duygusal, bu da yeterli” dedi. Şimşek, güncelleme için, “Olmak durumunda ve olacak” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!