Almanya, İlayda için el ele verdi

Güncelleme Tarihi:

Almanya, İlayda için el ele verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2012 00:00

Lösemi hastası küçük İlayda’yı kurtaracak iliği bulmak için Almanya’nın iki kentinde gerçekleştirilen etkinlikler büyük ilgi gördü. Kuaförlerin İlayda’ya destek için 24 saat boyunca bedava saç kestiği Singen’de, yüzlerce kişinin sıraya girdiği, geniş katılımlı doku kampanyası düzenlendi. Schifferstadt kentinde de, tükürük testleriyle İlayda için uygun ilik sahibi arandı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Freiburg Tıp Fakültesi Hastanesi’nde lösemi tedavisi süren İlayda Yıldız’ı (6) kurtaracak iliği bulmak için düzenlenen “doku tipleme” gününe Singen’de yaşayan Türk ve Almanlar akın ettiler. Haftalardan beri medya yoluyla anonsu yapılan doku tipleme günü, Singen Belediye Başkanı Oliver Ehret himayesinde ve Alman Kemik İliği Bilgi Bankası (DKMS) öncülüğünde gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren doku tespiti için her yaştan kan vermek isteyen gönüllüler, Singen Stadthalle önünde uzun kuyruklar oluşturdular. Doku tipleme gününde görev yapan 70 hemşire, 12 doktor ve 100 kadar veri işlemcisi da kan bağışında bulundu.

3 bin kan örneği alındı

“İlayda için lösemiye karşı el ele” adıyla sürdürülen yardım kampanyasının sözcüsü Cengiz Bozkurt, doku tipleme gününün ilik nakli olmak için uygun doku bekleyen diğer lösemi hastalarına da ümit olduğunu kaydederken, “Türkler ve Almanlar’ın geniş katılımı sevindirdi. İki saat gibi kısa bir sürede 3000 kişi kan örneği verdi. Bu sayı akşama kadar katlanacaktır. Uygun dokuyu bulacağımızı umuyoruz. Tek isteğimiz İlayda’yı yaşatmak” dedi.

Haberin Devamı

Uygun ilik arandı

Rheinland Pfalz Eyaleti’nin Schifferstadt kentindeki Koyote Shisha Bar da İlayda’ya yardım faaliyetlerine destek verdi. İskender Güney’in organize ettiği yardım gününde, bir hemşire gözetiminde doku tiplemesi öncesi uygun ilik sahibinin saptanmasına yönelik tükürük numuneleri alındı. 100 kadar vatandaşın tükürük testine katılmasını memnuniyetle karşıladığını belirten Güney, “Bugün Türk, Alman, İtalyan destek için buradaydı. Herkes İlayda’ya yardım düşüncesinde. Güzel bir yardımlaşma ve duyarlılık örneği sergilendi. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yaşamak istiyor

İLAYDA’nın Singen’de yaşayan anne-babası Hülya ve Nuhhacı Yıldız, “Kızımız hastalığının farkında. Bize ölmek istemediğini tekrarlayıp duruyor. Bunu duymak bizim için katlanılması çok zor bir durum. Kızımızın kurtarılması için ne yazık ki bugüne kadar uygun ilik bulunamadı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!