Almanya'da bomba ihbarı büyük panik yarattı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada bomba ihbarı büyük panik yarattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 20:32

Belçika-İspanya maçından sonra, Almanya ile Hollanda milli futbol takımları arasında oynanacak olan müsabaka da terör saldırısı şüphesiyle iptal edildi. Hannover kentindeki 49 bin kişilik stat, bombalı saldırı düzenleneceği istihbaratı üzerine boşaltılırken, maçı izlemeyi planlayan Başbakan Angela Merkel havaalanından döndü.

Haberin Devamı

Almanya ile Hollanda arasında oynanması planlanan hazırlık maçı bomba ihbarı nedeniyle iptal edildi. Almanya’nın Hannover kentinde yerel saat ile 20.45’de başlayacak olan Almanya - Hollanda maçı öncesi terör alarmı verildi. Maçın başlamasına 1 saat 15 dakika kala karşılaşma bomba şüphesi üzerine iptal edildi. 

Haberin Devamı

Polisin ‘stadyumu boşaltın’ anonsundan sonra binlerce seyirci stadyumdan dakikalar içinde ayrıldı. Hannover polis şefi Volker Kluwe, DPA ajansına yaptığı açıklamada “Birilerinin stadyum içinde patlayıcıları infilak ettirmeyi planladığına dair inandırıcı bir istihbarat aldık” dedi. Polis stadyumu karış karış ararken, şüpheli bir cisim bulunduğu iddia edildi. 

Almanyada bomba ihbarı büyük panik yarattı

Almanyada bomba ihbarı büyük panik yarattı

Haberin Devamı

Alman medyasında da, stadyumun yakınlarında ambülans görünümlü bir bombalı aracın bulunduğu iddiaları yer aldı. Ancak bu iddialar Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Pistorious tarafından yalanlandı. 

Almanyada bomba ihbarı büyük panik yarattı

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de Hannover’de dün akşam düzenlediği basın toplantısında istihbaratın dış kaynaklı olduğunu kaydetti. Öte yandan Hannover’deki önlemler stadyumla sınırlı kalmadı. Alman polisi kentte devriye gezerken, 14 bin kişilik konser salonu TUI Arena da boşaltıldı. Polis, Hannover tren istasyonunun bir kısmını da kapattı. 

Almanyada bomba ihbarı büyük panik yarattı

Haberin Devamı

Polisler Hannover Stadı'ndaki tribünlerde geniş çaplı bir arama yaparak şüpheli paketi bulmaya çalıştı.

MERKEL KATILACAKTI

Fransa-Almanya maçı sırasında Paris’te yaşanan terör saldırısına rağmen Almanya-Hollanda maçının Fransız halkıyla dayanışmak için oynanmasına karar verilmişti. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in bakanlarıyla birlikte izleyeceği maçta, iki takımın oyuncuları Fransız ulusal marşı La Marsailleise’yi birlikte söyleyecekti. Başbakan Merkel’in maç iptali sırasında henüz stadyuma girmediği ve havaalanından döndüğü belirtiliyor.

Almanyada bomba ihbarı büyük panik yarattı

TREN GARI VE BİR BAŞKA STADYUM BOŞALTILDI

Öte yandan Almanya'nın Hannover kentinde bulunan tren garında şüpheli paket bulundu, garın bir kısmı boşaltıldı. Polis inceleme yapıyor. Ayrıca Hannover yakınlarında konser amacıyla kullanılan bir stadyum da güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı.

BAKMADAN GEÇME!