Almanya, havaalanlarında güvenliği artırıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya, havaalanlarında güvenliği artırıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2016 12:17

İstanbul ve Brüksel’deki havalimanı saldırılarının ardından Almanya güvenliği daha da artırmayı planlıyor. Bu yönde atılacak adımların başında havaalanında uzmanların görevlendirilmesi geliyor.

Haberin Devamı

Almanya, Atatürk Havaalanı’nda onlarca kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarının ardından, havaalanlarındaki güvenlik önlemlerini gözden geçirdi. Alman Havaalanları Birliği (ADV) Genel Müdürü Ralph Beisel, güvenliği daha da iyileştirmek istediklerini söyledi. Heilbronner Stimme gazetesine açıklama yapan Ralph Beisel, bu kapsamda üniformalı ve sivil güvenlik görevlilerinin sayısının yeniden artırılacağını açıkladı.

UZMANLAR GÖREVLENDİRİLECEK

Havaalanlarında, tehlikeli olabilecek kişileri erken tespit edebilecek uzmanların da bulunacağını belirten Beisel, “Havaalanlarında dolaşan uzmanların, şüpheli kişileri tespit etmeye yönelik gözlemi sonucu potansiyel suçlular daha çabuk yakalanacak. Böyle bir durumda kişilerin sorgulanması ve yakalanması da söz konusu olabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ayrıca video kameralarla denetim yapıldığı sırada, yüzleri tanımaya da olanak sağlayan bir sistem üzerinde çalışılıyor. Beisel, Avrupa Birliği Komisyonu’nun havaalanlarında ‘vücut tarayıcı’ cihazların daha kapsamlı kullanılması yönündeki isteğini de hatırlattı. Beisel, bu nedenle ileride tüm büyük Alman havaalanlarında vücut tarayıcı cihazların kullanılacağına kanaat getiriyor.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ GÜVENİLİR Mİ?

Alman Havaalanları Birliği Genel Müdürü, alanlardaki özel güvenlik hizmetlerinden tereddüt etmediklerini de dile getirdi. Özel güvenlik personeli ile bagajları kontrol eden görevlilerin federal polislerin gözetiminde çalıştığını belirten Beisel, bir hadise yaşandığında federal polisin hemen olay yerine geldiğini söyledi.

© Deutsche Welle Türkçe

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!