Almanya ekonomisini 2017’de neler bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya ekonomisini 2017’de neler bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 18:53

Alman sanayisinin önde gelen isimleri, Reuters’ın bir anketine verdikleri yanıtlarda Brexit kararı, ABD başkanlığına Trump’ın seçilmesi, içeride ve dışarıdaki terör saldırılarının 2017’de Almanya’nın ekonomik görünümünü gölgeleyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMAN Sanayi Derneği (BDI), Ticaret Odaları (DIHK) ve İşverenler Derneği’nin liderleri, özellikle 2017’de Almanya ve Fransa’da yapılacak seçimler ve bazı ülkelerdeki korumacı eğilimler karşısında, belirsizliklerden kaygı duyduklarını ifade etti.
BDI Başkanı Ulrich Grillo, “Küresel belirsizliğin ve beklenmedik gelişmelerin düzeyi yükseldi. Korkarım bu durum 2017’de de pek değişmeyecek” dedi. Grillo, Batı dünyasında giderek artan kendine güvensizlik, bazı ülkelerde otokrat liderlerin güçlenmeye başlaması ve popülizmin güçlenmesi nedeniyle siyasi istikrarsızlığın artabileceğini söyledi.

ALMANYA İÇİN FELAKET OLUR

BGA Başkanı Anton Boerner, dış belirsizliklerin ihracatçı firmalara zarar vermeye başladığını belirtti.
İşverenler Derneği Başkanı Ingo Kremer, “Milliyetçi eğilimler toplumun tümü için zehirdir ve Avrupa’nın, müştereken sahip olduklarını hatırlamasında yarar vardır” dedi. Kremer, korumacılık artarsa bunun ekonomik üretiminin yarısı ihracata dayanan Almanya için bir felaket olacağını belirtti.

Haberin Devamı

CİDDİ RİSKLER DOĞURUR

DIHK Başkanı Eric Schweitzer, hem Brexit hem de Trump’ın başkanlığından Almanya için ciddi riskler doğacağı görüşünde. Schweitzer, “Korkarım şu andaki görece olumlu ekonomik durumun aldatıcı bir yanı var.  Brexit kararı, AB ekonomisini, özellikle Almanya ekonomisini vurabilir. Trump’ın seçim kampanyasında serbest ticaret hakkındaki eleştirici sözleri Alman şirketlerinde ciddi kararsızlık yaratıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!