Almanya Dışişleri konseri neden iptal etti?

Güncelleme Tarihi:

Almanya Dışişleri konseri neden iptal etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 16:39

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İstanbul'daki Başkonsolosluk salonlarında yapılması planlanan Ağıt konserini niçin iptal etti? Alman Dışişleri Bakanlığı soruya açıklık getirdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ile Almanya arasında gerilime yol açan Dresden Senfoni Orkestrası'nın 1915 olayları üzerine hazırladığı Aghet (Ağıt) adlı konserin, 13 Kasım'da İstanbul Başkonsolosluğu'nun salonunda yapılması planlanıyordu. Ancak Alman Dışişleri Bakanlığı, konserin kendi temsilcilik salonlarında yapılmasını iptal etti. Dışişleri Bakanlığı bunu salı günü kamuoyuna açıkladı. Almanya'nın bu kararı kamuoyunda, “Alman hükümeti Türkiye'ye yine boyun eğdi” yorumlarına yol açtı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Martin Schaefer, dünkü hükümet basın toplantısında konuyla ilgili gelen sorular üzerine konseri niçin iptal ettiklerine açıklık getirdi. Schaefer, organizatörlerin ev sahibi İstanbul Başkonsolosu ve Dışişleri Bakanlığına sormadan konser için Türkiye'de hükümet yetkililerine davetiye gönderdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

ZAMAN UYGUN DEĞİL

Bunu “alışılmamış bir durum” olarak niteleyen Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Schaefer ayrıca konser öncesi Türk ve Ermeni sivil toplum kuruluşları, Ağıt Projesinin partnerleriyle görüşmeler yaptıklarını belirtti. Bu görüşmeler sonucunda Dışişleri Bakanlığı olarak böyle bir konserin temsilcilik salonunda yapılması için zamanın uygun olmadığını gördüklerini belirten Schaefer, bu iki sebebi organizatörler ve Dresden Senfoni orkestrasına bildirdiklerini kaydetti. Schaefer, ancak Ağıt projesini desteklemeye devam ettiklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!