Almanya da mahkemelik

Güncelleme Tarihi:

Almanya da mahkemelik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2012 00:00

İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği’ni bir çalışanın dava etmesinin ardından şimdi de Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne, eski bir Türk çalışanı tarafından dava açıldı.

Haberin Devamı

Almanya Büyükelçiliği’nde çalışan H.K sigorta primlerinin eksi yatırıldığı ve işten ayrıldıktan sonra hak etmiş olduğu kıdem tazminatının ödenmediği iddiasıyla büyükelçiliğe dava açtı. H.K.’nın avukatı Oğuz Evren Kılıç, Almanya Büyükelçiliği’nin de sıradan bir işveren sıfatıyla Türk mahkemelerinde yargılanacağını savundu.
Daha önce Ersin Topçular isimli Türk çalışanının haklarının yerine getirilmesi için İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği’ne dava açan Kılıç, Almanya Büyükelçiliği’nde çalışmış olan müvekkili H.K.’nın da benzer bir durumdan mağdur edildiğini belirterek, şunları söyledi:

Pek çok başvuru var

Bu davanın önemli bir diplomatik boyutu da var. Almanya Devleti, Türk iş mahkemesinde sıradan bir işveren gibi yargılanacak. Daha önce açtığımız davada olduğu gibi, bu davada da büyükelçiliğin uluslararası anlaşmalar gereğince doğan sorumlulukları mevcut. Bize elçiliklerdeki Türk çalışanlarla ilgili çok sayıda başvuru geliyor. Elçiliklerdeki bu hak ihlâllerinin önüne geçilmesi ve çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!