Almanya bize kucak açtı

Güncelleme Tarihi:

Almanya bize kucak açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 09:31

Dünyanın her yerinde olduğu gibi Almanya’da da medyanın görevi kamuoyunu bilgilendirmek ve aydınlatmaktır.

Haberin Devamı

Almanya bize kucak açtı

Tabii doğru bilgilendirmek.Doğru bilgilerle aydınlatmak.Ancak sığınmacılarla ilgili gelişmelere baktığımızda, Almanya’da bunun her zaman da öyle olmadığını görüyoruz.Pegida kısa adıyla tanınan Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatanperver Avrupalılar olarak sokaklara dökülenlere nedense Alman politikacılar da, Alman medyası da doğruları bir türlü söyleyemedi, yazamadı.Aşırı sağcı, ırkçı, nazi yanlısı Almanya Nasyonal Demokrat Parti (NPD) politikasına paralel bir politika izleyen sağ popülist Almanya İçin Alternatif’in (AfD) yalanlarına doğru dürüst tepki gösterilmedi.Politikacılar da, Alman medyası da, “500 milyon nüfuslu Avrupa Birliği’nde (AB) yaşayan Müslümanların sayısı 14 milyon civarındadır. Nasıl olur da 14 milyon Müslüman Avrupa’yı İslamlaştırır” diyemedi, yazamadı.
*
Yılbaşı akşamı ve gecesi Köln’de Kuzey Afrika kökenli sığınmacıların genç kız ve kadınlara sarkıntılık etmelerinin, cep telefonlarını ve cüzdanlarını çalmalarının savunulacak hiçbir yönü yoktur.Bunu kabullenmek mümkün değildir.Ancak Alman yazılı basını da, elektronik medya da, kesinlikle tasvip edilecek hiçbir yönü olmayan bu çirkin davranışları günlerce gündemde tuttu.Politikacılar da öyle.Tüm sığınmacılar neredeyse töhmet altında bırakıldı.Çoğu Müslüman olan sığınmacılara tümden adeta potansiyel tehdit ve tehlike gözüyle bakılmaya başlandı.Son olarak geçen hafta eski Doğu Almanya sınırları içindeki Chemnitz kentinde bombalı saldırı planladığından hareket edilen Suriyeli sığınmacı Jasber Albakr’la ilgili haberlere bakıyorum.Gazetelerin ilk sayfasında.Televizyonlarda ilk haber.Radyolarda da öyle.
*
Gözaltında bulundurulduğu hücrede intihar eden Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) teröristi zanlısını yine Suriyeli sığınmacılar ellerini kollarını bağladıktan sonra Alman polisine teslim etti.Bu ülkede yaşayan diğer Suriyeli sığınmacılar da Alman makamlarla sergilenen bu dayanışmaya sevindiler.Sosyal medya üzerinden, “Biz savaştan kaçtık. Savaşın ve güvensiz bir ortamda yaşamanın ne demek olduğunu çok iyi biliriz” diye açıklamada bulundular.“Almanya bize kucak açtı. Biz Almanlara saldırıda bulunulmasını da, onlara zarar verilmesini de istemiyoruz” dediler.
Yani buralı oldukları gösterdiler.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, terör eylemi planlayan saldırganın Suriyeli sığınmacılar tarafından yakalanıp polise teslim edildiği haberini sürdürmekte olduğu Afrika ziyareti sırasında öğrendi.Yakalayan sığınmacılara teşekkür etti.Saksonya Eyalet Başbakanı Stanislaw Tillich de öyle.
“Cesur ve sorumluluk bilinci taşıyan bu yurttaşlara teşekkür ediyorum” dedi.Ama bu olumlu mesajlar o kadar gürültü patırtının arasında doğru dürüst yankı bulmadı.Tıpkı son dönemlerde yapılan kamuoyu yoklamaları gibi.
Alman Birinci Televizyonu (ARD) adına yapılan son kamuoyu yoklamasına göre, Almanların yüzde 84’ü aşırı sağcı gelişmelerden tedirginlik duymakta.Aşırı İslamcı tehlikeden tedirginlik duyanların oranı yüzde 68’le ikinci sırada yer almakta.Aşırı sol tehlikesinden tedirginlik duyanların oranı da yüzde 52’yi bulmakta.
Böyle olduğu halde aşırı sağın üzerine gereken şekilde gidilmediği gibi, sağ popülist AfD ile işbirliği yapılmasını isteyenler bile var.
Hem de Başbakan Angela Merkel’in genel başkanlığını yaptığı Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) milletvekilleri arasında bile.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!