Almanya Başbakanı Merkel: Sekiz vatandaşımız İstanbul gezisinden dönemeyecek

Güncelleme Tarihi:

Almanya Başbakanı Merkel: Sekiz vatandaşımız İstanbul gezisinden dönemeyecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 19:43

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, saldırı üzerine açıklama yaptı. Üzgün görünen Merkel, 8 Alman vatandaşının hayatını kaybettiğini bunun daha da artabileceğinden endişe ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ölenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun kendisini telefonla arayarak bilgilendirdiğini ve tüm Alman halkına başsağlığı dilediğini vurguladı.

Merkel, Türkiye’de insanların teröre daha önce de hedef olduğunu şimdi bu terörün İstanbul’un kalbinde yaşandığını kaydetti. Merkel, “Türkiye’de insanlarla dayanışmada kalpten beraberiz. Terör bugün İstanbul’u hedef aldı. Dün Paris, Tunus ve Ankara’yı vurdu.

Terörün hedefi hep aynı: Bizim özgür yaşamımız. Teröristler tüm insanlığın düşmanı” dedi. 

CUMHURBAŞKANI'NDAN TAZİYE TELEFONU

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde, terör saldırısında hayatlarını kaybeden Alman vatandaşları için taziyelerini iletti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, sabah İstanbul'da meydana gelen terör saldırısında hayatlarını kaybeden Alman vatandaşları için Şansölye Merkel'e taziyelerini iletti. Şansölye Merkel'den taziye dileklerinin olayda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine de iletilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yaralılara da şifa dileğinde bulunduğu belirtildi. Terörün dini, milliyeti, kimliği olmadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralıların tedavisi için gereken her şeyin yapılmakta olduğuna da değindi. Erdoğan ve Merkel'in, terörün her türüyle kararlılıkla mücadele konusunda ortak duruş ve dayanışma sergilemenin önemini vurguladıkları, bu çerçevede emniyet ve istihbarat makamları arasındaki işbirliğini sürdürme konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!