Almanya 4 - 0 Portekiz

Güncelleme Tarihi:

Almanya 4 - 0 Portekiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2014 18:27

Almanya 2014 Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Portekiz'i 4-0 gibi net bir skorla devirerek turnuvanın en önemli favorilerinden biri olduğunu gösterdi. Panzerde Bayern Münihli Müller hat trick yaparken diğer gol Hummels'den geldi. Portekiz'de Beşiktaşlı Almeida sakatlanarak oyun dışında kalırken Pepe 37. dakikada kırmızı kart görerek takımının maçın önemli bir bölümünü 10 kişi oynamasına sebp oldu. Gözlerin üzerinde olduğu ve Portekiz'in çok şeyler beklediği Ronaldo ise maç boyu etkisiz kaldı.

Haberin Devamı

Turnuva kadrosuna santrafor olarak sadece Klose'yi çağıran Löw, yeni nesil hücumcu Alman orta sahasından beklentisini ve özgüvenini bu tercihiyle zaten göstermişti. Müller, Götze, Kroos, Mesut ve Schürrle de bugün gösterdikleri performansla bu beklentiyi fazlasıyla karşıladı. Üstelik bol gollü, aşağılayıcı bu galibiyet Ronaldolu, Pepeli Portekiz karşısında alındı.

Karşılaşmaya etkili başlayan Panzer'de Götze, rakip ceza sahası içine girdiğinde Pereira tarafından çekilerek düşürüldü. Hakemin penaltı noktasını göstermesi sonrasında topun başına gecenin kahramanı Müller geçti. Vuruşunda takımını 1-0 öne geçirdi. 25'de Nani'nin sert şutu az farkla üstten auta çıkarken Portekiz'in kötü kaderini de mimliyor gibiydi. 28'de Almeida'da sakatlanarak oyun dışına çıktı. 32'de kornerden gelen topa Hummels kafayı vurdu ve farkı ikiye çıkardı. 37'de Pepe bu kez hem dirseği hem kafayı Müller'e vurunca takımını 10 kişi bıraktı. Portekiz adına kabus gibi geçen ilk yarıya son noktayı Müller altı pas içindeki bitiriciliği ile koydu; 3-0

10 kişi kalan ve 3-0 geriye düşen Portekiz için ikinci yarı sadece farkın daha da artmaması için yapılan bir mücadeleye dönüştü. Almanya ise değişikliklerle hem takımı diri tutmaya hem de yeni taktikler denemeye çalıştı. Mesut'un çıkıp Schürrle'nin girmesiyle Almanya daha hızlı bir hücum seçeneğini denedi. Bu denemede sonuca da ulaştı ve Schürrle'nin pasında Müller maça son noktayı koydu; 4-0

Haberin Devamı


ALMANYA:
Neuer, Howedes, Hummels, Khedira, Mesut, Müller, Lahm, Mertesacker, Kroos, Gotze, Boateng
PORTEKİZ: Patricio, Alves, Pepe, Veloso, Coentrao, Ronaldo, Moutinho, Almeida, Meireles, Nani, Pereira


KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
-Karşılaşmada son düdük geliyor. Almanya, Portekiz'i 4-0 mağlup ediyor.
-82'de Müller alkışlarla oyun dışına çıkarken yerine Podolski giriyor.
-GOL... Müller...Hat trick...78'de Schürrle sağdan yerden kesti. Top kaleciden sekince Müller affetmedi... 4-0
-74. Dakikada Nani ceza sahasına girerken sert vurdu top kaleci Neuer'den döndü. Devamında Eder pozisyonu devam ettirmek istedi ancak yerde kaldı. Bu pozisyonda Portekizliler penaltı itirazında bulundu.
-68'de Almanya bir kez daha gole çok yaklaştı. Kontra atağa çok iyi çıkan Almanlar'da Schürrle pasını bomboş pozisyondaki Götze'ye aktardı. Bu oyuncunun müsait pozisyondaki vuruşunda top kornere gitti.
-61'de Mesut oyundan çıkarken yerine Schürrle girdi.
-51'de Götze'nin ara pasında Mesut defansın arkasına sarktı ve kaleciyle karşı karşıya kaldı.Vuruşunda kaleci başarılıydı.
-Karşılaşmada 2. yarıya Portekiz başladı.
-İlk yarının son düdüğü geldi.
-GOL... 45'de Müller bir kez daha sahneye çıktı. Kross'un ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Müller topu yumaşattıktan sonra sert vurdu ve golü buldu... 3-0
-37. dakikada Pepe, Müller'le girdiği bir mücadele sonrasında kırmızı kart gördü. Portekiz sahada 10 kişi kaldı.
-GOL... 32. dakikada Almanya farkı ikiye çıkartıyor. Kornerden gelen topta stoper Hummels çok iyi yükseldi ve kafayı vurdu... Durum şimdi 2-0.
-Portekiz'de Almeida 28. dakikada sakatlanarak oyun dışına çıkarken yerine Eder girdi.
-25'de Nani sağ çaprazdan Almanya ceza sahasına yaklaştı ve çizgi üzerinden şutunu çekti. Top üst direği yalayarak dışarı çıktı.
-21'de Götze'yi ceza sahası içerisinde Periera düşürdü, hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Müller golü yaptı. 1-0
-8. dakikada iki takımda yaptıkları hatalar sonrasında kalelerinde önemli tehlikeler yaşadı. Almanya atağa çıkarken topu kaptırınca Ronaldo tehlikeli geldi ama vuruşunda Neuer topu çelmeyi başardı. Portekiz kalecisi Patricio ise yanlış pas tercihi yapınca top Khedira'nın önünde kaldı. Bu oyuncu boş kaleye topu gönderdi ancak top direği yalayarak geçti.
-5. dakikada ilk tehlikeli atak Portekiz'den geldi. Ronaldo soldan taşıdığı topu Almeida'ya aktardı. Bu oyuncunun ceza yayından vuruşu etkisizdi, kaleci Neuer topa kolay hakim oldu.
-Maça Almanya başladı.


Karşılaşma oldukça yüksek bir hava sıcaklığında oynanıyor...

Almanya 4 - 0 Portekiz


Ronaldo, kırmızı kart gören Pepe'nin arkasından sitemkar bir şekilde bakıyor...

Almanya 4 - 0 Portekiz



Müller bu pozisyonda Pepe'nin kendisine dirsek attığını iddia etti. Devamında iki oyuncu tartıştı. Hakem yardımcısıyla konuştuktan sonra Pepe'ye kırmızı kart gösterdi.

Almanya 4 - 0 Portekiz


İşte 21. dakikadaki penaltı pozisyonu...

Almanya 4 - 0 Portekiz



Almanya Başbakanı Angela Merkel, FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini karşılaşmayı tribünden takip ettiler.

Almanya 4 - 0 Portekiz



Karşılaşma öncesi tribünlerden renkli görüntüler...

Almanya 4 - 0 Portekiz


Almanya 4 - 0 Portekiz



KARŞILAŞMA ÖNCESİ...
Joachim Löw yönetimindeki Almanya, eleme grubundan başarılı sonuçlar alarak hayli rahat bir şekilde Dünya Kupası vizesi aldı. Son iki Dünya Kupası'nın 3.'sü olan Almanlar bu kez mutlu sona ulaşmak istiyor. Ancak turnuva öncesinde Ermenistan ile oynanan son hazırlık maçında sakatlanarak formasından uzak kalan Reus moralleri bozdu. Ayrıca orta sahadaki futbol sihirbazı Mesut'un bu seneyi istikrarsız geçirmesi, Khedira'nın ise uzun bir sakatlıktan çıkması kafalarda soru işareti yaratıyor. Bütün bunlara rağmen Bayern ve Dortmund'da harika sezonlar geçiren kadronun başat isimleri bilinen Alman disiplinini de sahaya yansıtırsa turnuvanın önemli favorilerinden biri olurlar.

Haberin Devamı


Portekiz'in son turnuvalarda olduğu gibi bu turnuvada da ne yapıp ne yapmayacağı yıldız ismi Cristiano Ronaldo'nun performansına bağlı. Yıldız oyuncunun Şampiyonlar Ligi finalinde sakatlanması ise Portekiz cephesindeki en büyük sıkıntı. Portekiz kadrosunda yer alan Süper Lig çıkışlı Alves, Meireles ve Almeida ise Türk fotbolseverlerin merakla takip edeceği isimler olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!