Almanya, 351 aşırı İslamcı’nın peşinde

Güncelleme Tarihi:

Almanya, 351 aşırı İslamcı’nın peşinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 15:01

Almanya, terör örgütleriyle bağlantılı 351 aşırı İslamcının peşine düştü. Haklarında uzun zamandır yakalama ve tutuklama emri bulunan şüpheliler tüm aramalara rağmen yakalanamıyor.

Haberin Devamı

YEŞİLLER’in Federal Meclis’e sunduğu konuyla ilgili soru önergesini yanıtlayan hükümet, aranan şüphelilerin bir kısımının terör örgütü saflarında savaştığını, bir kısmının ise örgütlerine maddi ve insan kaynağı sağladığını açıkladı. Önergeye verdiği cevapta arananlar arasında siyasi suçlara karışmayanların da bulunduğunu açıklayan hükümet, adama yaralama, gasp ve uyuşturucu satma gibi kriminal suçlara bulaşanların da bulunduğunu kaydetti.

ÖNEMSENMİYORLAR

Güvenlik güçlerinin terör eylemini gerçekleştirenleri tanıdığı halde engelleyemediğine dikkati çeken Yeşiller milletvekili Irene Mihaliç, ise şunları söyledi: “Geçmiş yıllarda terör elemi yapanlara baktığınızda profillerinin aynı olduğunu görürsünüz. Eylem yapanların büyük bölümüyle ilgili güvenlik güçlerinin elinde bilgi var. Anis Amri olayı da bize gösterdi ki; küçük suçlara karışanlar çoğu zaman küçümseniyor veya önemsenmiyor. ‘Küçük suçlara karışanlar İslami motifli saldırılar gerçekleştiremez’ deniliyor. Oysa bu suç şebekelerine karışanlar eylemler için yollardalar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!