Almanya 100 yıl öncesinden çok bugün gerçekten yaşandığını bildiğimiz NSU davasını sonlandırsın

Güncelleme Tarihi:

Almanya 100 yıl öncesinden çok bugün gerçekten yaşandığını bildiğimiz NSU davasını sonlandırsın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2016 13:06

UETD'nin Almanya’nın Köln kentindeki iftar programına katılan Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç bir çok konuda değerlendirmeler yaptı. Milli takımın duaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Kılıç Alman yetkililere de seslenerek"100 yıl öncesinden çok bugün gerçekten yaşandığını bildiğimiz NSU davasını sonlandırın" dedi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD), Almanya’nın Köln kentindeki genel merkezinde düzenlenen iftar programına katıldı. Kılıç, Avrupa’da ve gurbette ramazanın nasıl geçtiğini bildiğini ifade ederek, “Ama şunu düşünmek lazım, burada bir ve beraber şekilde içerisinde bulunduğumuz topluma kendi inancınızı ve kültürünüzü de göstermenin, bunu yaşatıyor olmanın en önemli fırsatlarından birisi diye düşünüyorum” diye konuştu. 

Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya, UETD MKYK ve Disiplin Kurulu üyeleri ve bölge başkanlarının yer aldığı programa Fransa’dan gelerek katıldığını dile getiren Kılıç, A Milli Futbol Takımı’nın performansına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

İŞLER ZORLAŞTI, DUA GEREK

Milli takımın istenilen performansı 2 maçta gösteremediğini anımsatan Kılıç, “Hem Hırvatistan maçında, hem İspanya maçında beklediğimiz sonucu alamadık. Ama inşallah gruptaki son maçımızda bunun için çalışacağız. Ama işler biraz zorlaştı. Dolayısıyla dua da edeceğiz. İnşallah futbolcu kardeşlerimiz de göğüslerinde taşıdıkları ay yıldızın hakkını vererek oynayacak” dedi.

Bir çok farklı unsurun bir araya gelerek millilerin Avrupa Şampiyonası’nda yer almasında vesile olduğunu vurgulayan Kılıç, “İnşallah burada da bir çok farklı unsur bir araya gelir ve tur atlarız” diye konuştu.

ARTIK BU HAKKI VERİN

Konuşmasının devamında “Nasyonal Sosyalist Yeraltı” örgütü davasını da değerlendiren Kılıç, NSU davasının ilk duruşmasına katıldığını hatırlatarak, özetle şunları söyledi: “Bugün devam eden, yaşandığını bildiğimiz olayların mahkemesi görülüyor. Almanya önce bunu bir sonlandırsın. Bunu sadece bizim için değil kendi vatandaşları için de talep ediyoruz. Eşini, dostunu, çocuğunu, karısını kaybetmiş olanların içerisinde Alman vatandaşları da var.

Alman Parlamentosu 100 sene önceki tartışmalı bazı olaylarla ilgili olarak tarihte bir tarafın sözde soykırım olarak iddia ettiği bir konuda karar verdi. Bu bizim için ‘yok’ hükmündedir. Parlamento 100 sene önceki olaylarla uğraşacağına bu ülkede yaşayan ve şu anda çifte vatandaşlıktan mahrum olan göçmen kökenli kardeşlerimize artık bu hakkı versin. Bırakın 100 yıl öncesini de bugüne bakalım. Biz bunu söylüyoruz.”

Haberin Devamı


O ÇADIRI BRÜKSEL'E AÇTIRMAYACAĞIZ

Türkiye’nin ayrım gözetmeksizin her türlü terör örgütüyle mücadelesinin sürdüğünü de kaydeden Bakan Kılıç “Biz DAEŞ, El Kaide, DHKP-C, PKK, YPG diye terör ödgütleri arasında ayrım yapmıyoruz. Ama şu an en büyük mücadelemiz PKK ile. Mücadele etmeye de devam edeceğiz. Kimsenin de bu noktada yardımına ihtiyacımız yok ama şunu söylüyoruz; Uluslararası anlaşmalardan doğan ve uluslararası ilişkiler gereği olan, Birleşmiş Milletler’de kabul edilmiş olan anlaşmaların gereği olan, Avrupa insan hakları anlaşmaları, Avrupa güvenlik anlaşmaları gereği olan yükümlülükler, görevler müttefikler tarafından yerine getirilmelidir. Yani ne diyoruz? PKK’nın çadırını Brüksel’in ortasında görmeyeceğiz, bu kadar basit. Almanya’da isimleri belli olan PKK’lıların Türkiye’ye iadesini bekliyoruz. Başlatın hukuki süreci yürüsün. Çıkarın bunları.”

Haberin Devamı

ELEŞTİRİ ÜZMEZ TEPKİSİZLİK ÜZER

Almanya’da yaşayan gurbetçilerin artık Alman toplumunun bir parçası haline geldiğini anlatan Kılıç, Türk vatandaşlarının Alman ekonomisine de büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Konuşmasında Almanya’da yaşayan, bu ülkede eğitim alan, bu toplumun içerisinde belli bir yere gelmiş olan her Türk vatandaşının Alman toplumunun bir parçası olarak Alman ekonomisine de büyük katkı sağladığına dikkat çeken Kılıç “Mesut Özil, bu anlamda en görünen yüzlerden biri. Ama kendi kimliğinden ve inancından da ödün vermeyen bir kardeşimiz. Bunu ne anlamda söylüyorum? Hatırlarsanız yakın zamanda inançları gereği bir umre ziyareti yaptı ve Almanya’da maalesef ırkçı tandanslarıyla tanınan bazı siyasiler kendisini eleştirdiler. Eleştiri bizi üzmez ama bizim buradaki toplumumuzda önde gitmesi gerektiğini düşündüğümüz insanların buna yeterince tepki göstermemeleri bizi üzer” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!