Şarap tutkunlarının yıllardır sürdürdükleri ve bir türlü sonuçlandıramadıkları tartışmalar vardır. ‘‘Almanlar kaliteli şarap üretemez’’ de bu tartışma başlıklarından biridir. Almanya'da yayınlanan Bild Gazetesi, uzmanlarla görüşerek, ‘‘Şarap hakkında yanlış bilinenler’’ listesi hazırladı...Balığın yanında kırmızı şarap içilmezSaçmalık! Kırmızı Burgundy, ızgara somon ve tekir tavanın yanında damakta eşsiz bir tad bırakır.Şaraptan sonra bira içilmezKesinlikle yanlış! İkisi de belirli ölçülerde içildiği takdirde hiçbir yan etki görülmez. Aksine bira, şarabı fazla kaçıranların midelerini sakinleştirmelerinde en büyük yardımcısıdır. Kırmızı şarap yalnızca oda sıcaklığında içilir Doğru değil! 20 derece ve üzerindeki oda sıcaklığında şarabın aroması bozulabilir. Kırmızı şarap ne kadar taze ise o kadar çok soğutulmalıdır.Vidalı kapakları olan şaraplar kaliteli değildirYanlış! Bu tip kapaklar kalite hakkında hiçbir bilgi vermez. Değerli şarapların mantarının olmasının ilk sıradaki sebebi estetiktir.Almanlar kaliteli kırmızı şarap üretemezler Doğru değil! Şarapseverler, Pfalz, Baden-Württemberg'de üretimi yapılan Spatburgunder, Lemberger ve Cabernet Sauvignon şaraplarını mutlaka denemelidir.Şarap şişmanlatır Şişelerce içilmediği sürece gerçeği yansıtmıyor! Bir kadeh beyaz şarap 110, bir kadeh kırmızı şarapsa 140
kalori içerir. Bu yaklaşık olarak bir bardak biraya eÅŸittir. Belirli ölçülerde içildiÄŸi zaman ÅŸarabın saÄŸlığa yararlı olduÄŸu da bilinmesi gereken bir gerçektir: Kırmzı ÅŸarap kalp krizi riskini azaltırken beyaz ÅŸarap böbrekleri çalıştırmada yardımcı oluyor.Köpüklü ÅŸarap, ÅŸampanya ve prosecco yatay bir ÅŸekilde muhafaza edilmelidir Yanlış! AraÅŸtırmacılar, mantarların yatay pozisyonda yukarı çıktıklarını belirterek köpüklü ÅŸarapların dik olarak serin ve karanlık ortamlarda saklanmaları gerektiÄŸini vurguluyor.Farklı ÅŸarapları asla ard arda içmemek gerekirDoÄŸru deÄŸil! BaÅŸ aÄŸrısı ve mide bulantısı gibi zararlı yan etkilerin nedeni sanılanın aksine karışım deÄŸil, miktar. AÄŸzının tadını bilenler kırmızı ÅŸaraptan önce her zaman beyaz ÅŸarap içerler.Â
button