Almanlar kaliteli ÅŸarap üretemez mi

Güncelleme Tarihi:

Almanlar kaliteli şarap üretemez mi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 26, 2001 00:00

Åžarap tutkunlarının yıllardır sürdürdükleri ve bir türlü sonuçlandıramadıkları tartışmalar vardır. ‘‘Almanlar kaliteli ÅŸarap üretemez’’ de bu tartışma baÅŸlıklarından biridir. Almanya'da yayınlanan Bild Gazetesi, uzmanlarla görüşerek, ‘‘Şarap hakkında yanlış bilinenler’’ listesi hazırladı...Balığın yanında kırmızı ÅŸarap içilmezSaçmalık! Kırmızı Burgundy, ızgara somon ve tekir tavanın yanında damakta eÅŸsiz bir tad bırakır.Åžaraptan sonra bira içilmezKesinlikle yanlış! Ä°kisi de belirli ölçülerde içildiÄŸi takdirde hiçbir yan etki görülmez. Aksine bira, ÅŸarabı fazla kaçıranların midelerini sakinleÅŸtirmelerinde en büyük yardımcısıdır. Kırmızı ÅŸarap yalnızca oda sıcaklığında içilir DoÄŸru deÄŸil! 20 derece ve üzerindeki oda sıcaklığında ÅŸarabın aroması bozulabilir. Kırmızı ÅŸarap ne kadar taze ise o kadar çok soÄŸutulmalıdır.Vidalı kapakları olan ÅŸaraplar kaliteli deÄŸildirYanlış! Bu tip kapaklar kalite hakkında hiçbir bilgi vermez. DeÄŸerli ÅŸarapların mantarının olmasının ilk sıradaki sebebi estetiktir.Almanlar kaliteli kırmızı ÅŸarap üretemezler DoÄŸru deÄŸil! Åžarapseverler, Pfalz, Baden-Württemberg'de üretimi yapılan Spatburgunder, Lemberger ve Cabernet Sauvignon ÅŸaraplarını mutlaka denemelidir.Åžarap ÅŸiÅŸmanlatır ÅžiÅŸelerce içilmediÄŸi sürece gerçeÄŸi yansıtmıyor! Bir kadeh beyaz ÅŸarap 110, bir kadeh kırmızı ÅŸarapsa 140 kalori içerir. Bu yaklaşık olarak bir bardak biraya eÅŸittir. Belirli ölçülerde içildiÄŸi zaman ÅŸarabın saÄŸlığa yararlı olduÄŸu da bilinmesi gereken bir gerçektir: Kırmzı ÅŸarap kalp krizi riskini azaltırken beyaz ÅŸarap böbrekleri çalıştırmada yardımcı oluyor.Köpüklü ÅŸarap, ÅŸampanya ve prosecco yatay bir ÅŸekilde muhafaza edilmelidir Yanlış! AraÅŸtırmacılar, mantarların yatay pozisyonda yukarı çıktıklarını belirterek köpüklü ÅŸarapların dik olarak serin ve karanlık ortamlarda saklanmaları gerektiÄŸini vurguluyor.Farklı ÅŸarapları asla ard arda içmemek gerekirDoÄŸru deÄŸil! BaÅŸ aÄŸrısı ve mide bulantısı gibi zararlı yan etkilerin nedeni sanılanın aksine karışım deÄŸil, miktar. AÄŸzının tadını bilenler kırmızı ÅŸaraptan önce her zaman beyaz ÅŸarap içerler.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!