Almanlar bunu Türkler için yaptı

Güncelleme Tarihi:

Almanlar bunu Türkler için yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2016 09:49

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Uluslararası Demiryolu Teknolojileri, Sistemleri ve Araçları Fuarı (InnoTrans) 60 ülkeden yaklaşık 3 bin firmanın katılımıyla başladı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’den 45 şirketin katıldığı fuarda, TCDD’nin Siemens firmasından sipariş ettiği yüksek hızlı tren ‘Velaro Türkiye’ de sergileniyor. Velaro Türkiye, fuar sonunda TCDD’ye teslim edilecek. Fuarda geniş bir standı bulunan TCDD perşembe günü kuruluşunun 160’ıncı yıldönümü nedeniyle bir kokteyl verecek. Kokteyle uluslararası demiryolu kuruluşları ve şirketlerinin üst düzey yöneticileri de katılacak.

Almanlar bunu Türkler için yaptı

TÜRKİYE DEMİRYOLUNA SUSAMIŞ

Fuarı ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, “Türkiye, demiryolu taşımacılığına aslında susamış durumda. Cumhuriyet’in ilk yıllarında büyük Atatürk’ün direktifiyle başlayan demiryolu sektörü maalesef bir dönem tamamen ihmal edildi. Demiryoluna olan ihtiyaç, hükümetimiz tarafından çok iyi değerlendirildiği için tekrar bir ivme kazandırıldı. Bundan sonra da devam edecek” dedi. Birdal, bu yıldan itibaren demiryollarının serbestleştirildiğini anımsatarak, isteyen özel sektör firmalarının tren ya da vagonlarıyla demiryollarını rayları bir anlamda kiralamak suretiyle özel tren işletebileceğini dile getirdi.
60 ülkeden yaklaşık 3 bin şirketin katıldığı InnoTrans Fuarı, cuma günü sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!