Almanca ilk sayısında Merkel’i hicvetti

Güncelleme Tarihi:

Almanca ilk sayısında Merkel’i hicvetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 16:30

Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo Fransa’daki formatıyla Almanya’da yayımlandı. 16 sayfa ve 200 bin tirajla basılan Almanca Charlie Hebdo, 4 Euro’dan satılıyor.

Haberin Devamı

DERGİ ilk sayısının kapağında Angela Merkel’i karikatürize etti. Kapak karikatüründe yeniden başbakan adayı olacağını açıklayan şansölye Angela Merkel’i tamirhanede araba kaldırma lifti üzerinde çizdi. 

Karikatürde beş yıl içinde 30 bin çalışanını işten çıkaracağını açıklayan Volkswagen’i de hicvederken otomobil şirketinin tamircisi, Merkel’e, “Size yeni bir egzoz takalım dört sene daha devam edersiniz” diyor. Dergi ikinci sayfasında tam sayfa karikatürlerde yine Merkel’i tuvalette dergiyi okurken çizdi.

GELMEK İÇİN BİR NEDEN DAHA!

Dergi iç sayfasında da Avrupa’ya gelen göçmenleri çizdi. Ellerinde Charlie Hebdo dergisi okuyan kalabalık grubun altında da, “Almanya’ya gelmek için bir neden daha. Charlie Hebdo, Almanya’da piyasaya çıktı” yazısı yer aldı.
Charlie Hebdo’nun Yayın Yönetmeni Riss, “Almanya baskısını Alman hiciv anlayışına uygun çıkarmak için ülkenin siyasi ve kültür yaşamını iyi takip etmemiz gerekir” derken Alman karikatürcülerle de çalışılacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!