Alman üsteğmen suikast mı planlıyordu

Güncelleme Tarihi:

Alman üsteğmen suikast mı planlıyordu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 14:02

Almanya tutuklanan üsteğmeni konuşuyor. Federal ordu mensubu bir üsteğmen, terör suçlamasıyla tutuklandı. Üsteğmen ve birlikte hareket ettiği üniversite öğrencisinin suikast planladığı sanılıyor. 

Haberin Devamı

FRANKFURT Savcılığı Sözcüsü Nadia Niessen, Offenbach doğumlu 28 yaşındaki üsteğmenin yakın dövüş eğitimi aldığı Hammelburg Kışlası’nda gözaltına alındığını duyurdu. Üsteğmenle bağlantılı olan 24 yaşındaki üniversite öğrencisinin evinde çok sayıda mermi bulunduğunu belirten Niessen, “Farklı özellikte silahlar da yakalandı. Almanya, Fransa ve Avusturya’da soruşturma sürüyor. Üsteğmen Arapça bilmiyor. Ancak kendisini Suriyeli sığınmacı olarak tanıtıp sığınmacılar yurdunda da kalmış. İki kimlikli yaşadığını biliyoruz” dedi. Üsteğmen ve üniversite öğrencisinin somut olarak nasıl bir eylem planladıklarının henüz bilinmediğini söyleyen Niessen, “Soruşturma devam ediyor” dedi. 

SİLAHI HAVAALANINDA SAKLAMIŞ

Üsteğmenin 2015’te kendisini Suriyeli mülteci olarak tanıtıp sığınmacılar yurdunda kaldığı ve mültecilere verilen para yardımından faydalandığı; Fransa’da bir süre görev yaptığı da belirlendi.
Sözcü Niessen, subayın bu yılın Ocak ayının son haftasında Viyana Havaalanı’nın temizlik odasına silah sakladığı ve 3 Şubat’ta gidip aldığını da doğruladı. Silahla birlikte Avusturya polisine yakalananan üsteğmen hakkında silah yasasına muhalefet etmek, dolandırıcılık ve terör suçlamalarıyla bağlantılı soruşturmanın sürdüğünü de kaydetti. Üsteğmen ve üniversiteli arkadaşının, yabancı düşmanı motifli olduğu belirtildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!