Alman turizmci Müslüman oldu

Güncelleme Tarihi:

Alman turizmci Müslüman oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2018 11:36

Alman turizmci Müslüman oldu

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde yaklaşık 2.5 yıldır yerleşik yaşayan turizmci Alman vatandaşı Ben Schirmer (52) törenle Müslüman oldu.

Kaş'a bağlı Patara Mahallesi'nde yaşamını sürdüren turizmci, evli ve 1 çocuk babası Alman vatandaşı Ben Schirmer, ezandan etkilendi. Patara Mahallesi imamı Halil Karakaya ve Ova Mahallesi imamı İrfan Küçük'ten İslam dini hakkında bilgi alan Ben Schirmer, ailesiyle konuşarak Müslüman olmaya karar verdi. Ben Schirmer için Kaş Müftülüğünde ihtida töreni düzenlendi. Törene Kaş Müftüsü Fetullah Yavuz, Patara imamı Halil Karakaya ve Ova Mahallesi imamı İrfan Küçük katıldı.

Kaş Müftüsü Fetullah Yavuz, Ben Schirmer'e İslam dini hakkında bilgi verdi. Daha sonra Schirmer, Müftü Yavuz'la birlikte kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. Müftü Yavuz kendisine ihtida belgesi, Kuran-ı Kerim ve İngilizce 'İslam'ın Temel Bilgileri' kitabını hediye etti.

Müftü Yavuz, "Yaşamınızda çok önemli bir adım attınız. İslam'a göre bu dünyadaki her şeyi yaratan Allah'tır. Allah insanlara peygamberler gönderdi. Doğru yolu gösterdi. Doğru yol da İslam'dır. Artık Müslüman oldunuz. İslam'ın beş şartını yerine getirmeniz gerekir. Müslüman olmakla bugüne kadar varsa işlediğiniz günahlarınız af oldu" dedi.

Ben Schirmer de "2.5 yıldır Patara'da beş vakit ezan sesi duyuyorum. Bu beni etkiledi. Patara'da çok güzel bir cami var. Cami de çok hoşuma gitti. Cami imamından İslam dini hakkında sürekli bilgi aldım. Eşim ve oğlumla da konuşarak Müslüman olmaya karar verdim. Onlar Hıristiyan. Ama benim kararımı saygı ile karşıladılar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!