Alman siyasetçiden parti liderine: O kadınla evli olsam kendimi öldürürdüm

Güncelleme Tarihi:

Alman siyasetçiden parti liderine: O kadınla evli olsam kendimi öldürürdüm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 00:30

AB Komiseri Günther Öttinger ile Alman mülteci karşıtı AfD Partisi Başkanı Frauke Petry arasındaki atışma Almanya'yı salladı.

Haberin Devamı

Öttinger, Berlin'deki bir panelde Petry'yi “Almanya adına utanç verici” diye niteledi ve “Eğer o kadın benim karım olsaydı, bir gecede kafama bir kurşun sıkar, kendimi öldürürdüm” dedi.

Olay sosyal medyada fırtına etkisi yarattı.

Bunun üzerine AfD Başkanı Petry, açıklama yaptı: “Sayın Öttinger kafanızdaki fantezi çok iğrenç. En çok karınızın buna ne diyeceğini merak ediyorum” dedi.

Alman siyasetçiden parti liderine: O kadınla evli olsam kendimi öldürürdüm

Günther Öttinger

Öttinger bu karşı açıklama üzerine Petry'nin Alman sınır polisinin gerekirse mültecilere silah kullanabileceği sözünü hatırlattı ve bunun kabul edilemeyeceğini söyledi. Öttinger, sözlerinde geri alacak bir durum olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

PETRY NE DEMİŞTİ?

Mannheimer Morgen gazetesine geçtiğimiz haftalarda bir röportaj veren Frauke Petry kayıtsız sığınmacıların Avusturya üzerinden ülkeye gelişlerinin engellenmesi gerektiğini söylemişti. “Hiçbir polisin bir sığınmacıyı vurmak istemediğini” söyleyen Petry, “Polis, sınırın yasadışı olarak geçilmesini engellemek zorunda, eğer gerekirse silahını kullanmalı, yasada böyle yazar” diye konuşmuştu.

Büyük ses getiren bu açıklamanın ardından yapılan bir kamuoyu araştırması ise AfD liderinin yalnız olmadığını ortaya koymuştu. Araştırmaya göre; Almanların yaklaşık 3‘te 1‘i silahsız sığınmacıların üzerine gerekirse ateş açılmasından yana olduğunu göstermişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!