Alman Polisinden Selefilere ‘şafak’ baskını

Güncelleme Tarihi:

Alman Polisinden Selefilere ‘şafak’ baskını
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 12:01

Alman Polisi, sabah saat 06.30’da Selefi gruplara yönelik 10 eyalette 190 adrese eş zamanlı baskın yaptı.

Haberin Devamı

POLİS, DEAŞ ve benzeri terörist örgütlere savaşacak insan kazandırdığı şüphesiyle uzun süredir takip ettiği ‘Gerçek Din’ adlı derneğin şubelerine ve bazı adreslere baskın düzenledi. ‘Gerçek Din’ adlı derneğin ikinci başkanı Said E.’nin Bonn kentindeki evi ile iki cami de baskın yapılan adresler arasında.

Düsseldorf Savcılığının emriyle Hessen, Kuzey Ren Vestfalya, Aşağı Saksonya, Bavyera, Schleswig-Holstein, Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz, Berlin, Bremen ve Hamburg’da 190 adrese yapılan baskınların, ‘Gerçek Din’ adlı derneği kapatmaya yönelik delil toplamak için olduğu bildirildi.

TERÖR İHRACATINA İZİN VERMEYİZ

Baskınların ardından bir basın toplantısı düzenleyen Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Selefi grupların sokakta Kuran dağıtma etkinliğini yasakladıklarını duyurdu. Yasağın İslama ve ülkede yaşayan Müslümanlara yönelik bir tutum olmadığını belirten Bakan de Maiziere, şunları söyledi: “Terörle mücadele için bu baskınlar iyi birer mesaj. Almanya demokratik bir ülke. Şiddet eğilimi olanlara bu toplumda yer yok. Biz terör ihracatına izin veremeyiz. Bu gruplar kendi gibi düşünmeyenleri düşman görüyorlar. Selefiler, şimdiye kadar Suriye ve Irak’a 140 genci savaşmak üzere gönderdi. Bunların kaçının Almanya’ya geri döndüğünü ise bilmiyoruz.”

Haberin Devamı

Alman Polisinden Selefilere ‘şafak’ baskını

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!