Alman pazarı umut verdi

Güncelleme Tarihi:

Alman pazarı umut verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 16:38

Türk turizminin Avrupa'daki en büyük pazarı olan Almanya'dan olumlu haber geldi. Son 2 yıldır düşüş gösteren Alman pazarının 2018 yılında güçlü bir büyüme yakalayacağı belirtildi.

Haberin Devamı

BACASIZ sanayi olarak görülen ve cari açığı kapatmada önde gelen sektörler arasında yer alan turizm sektörü son iki yılın ardından toparlanmaya geçti. Avrupa pazarındaki düşüşle ilgili endişeleri süren turizm sektörüne olumlu bir haber Almanya Turizm Endüstrisi Federal Birliği Başkanı ve Dünya Turizm Örgütü Elçisi Dr. Michael Frenzel'den geldi. Frenzel, 2018 yılında Alman pazarının yüzde 20 büyüyeceğini öngördüklerini söyledi.

TURİZMİN DEVLERİ ANTALYA'DA

Tur operatörlüğünden, otel yatırımlarına, güvenlik ve danışmanlıktan, yer hizmetlerine kadar bir çok alanda faaliyet gösteren OTİ Holding 25. yılını kutluyor. 18 ülkedeki şirketleri ile 5 kıtaya hizmet veren holdingin kuruluş yılı kapsamında Almanya Turizm Endüstrisi Federal Birliği Başkanı ve Dünya Turizm Örgütü Elçisi Dr. Michael Frenzel ile Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi Başkanı Gerald Lawless Antalya'ya geldi.

Haberin Devamı

Alman pazarı umut verdi

FRENZEL MUTLU ETTİ

Frenzel, Türkiye'nin en önemli pazarlarından olan ve ciddi düşüş yaşayan Alman pazarıyla ilgili umut vadeden açıklamalarda bulundu. Tatil yapacak kişilerin aldıkları hizmet ile paralarının karşılığını almak istediklerini, Türkiye'nin bu noktada iyi olduğunu dile getiren Dr. Michael Frenzel, "Türkiye misafirperverliği ve cana yakınlığı ile tercih edilen bir ülke. 2018'de yaz ayı rezervasyonlarında güzel bir tablo görebiliriz. 2018'de güçlü bir büyme yakalayacağız" dedi. Rezervasyonlara göre 2018 yılında yüzde 15-20 arasında bir artış gördüğünü dile getiren Frenzel, erken rezervasyonlar ve son dakika rezervasyonların da bu noktada oldukça önem taşıdığını söyledi.

Alman pazarı umut verdi

TÜRKİYE İYİ BİR SEÇENEK

Türkiye'nin iyi bir seçenek olduğunu ifade eden Frenzel konuşmasını şöyle sürdürdü: "Fiyat hizmet kalitesi içerisinde diğer ülkelerle kıyaslandığında Türkiye adil bir noktada. Geçen yıl tatil için İspanya ve İtalya'yı tercih eden Almanlar o ülkeleri çok kalabalık bulduklarını ve kalite sıkıntısı yaşadıklarını belirttiler. Bu kalabalığın yönetileceği önemli bir konu olarak karşımıza çıktı. İnsanlar verdikleri paranın karşılığını almak istiyor. Bu noktada Türkiye çok iyi. Ben Türkiye'de Alman pazarına iyi bir dönüş olacağını ve rakamların pozitife gideceğini söyleyebilirim."

'UMUTLUYUZ'

Haberin Devamı

Haziran ayında 65 milyon euro ciroya ulaşan Alman Tur Operatörü Ferien Touristik'i satın alan OTİ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş da, Avrupa pazarında önümüzdeki yıl iyileşme beklediklerini, iyileşme ile pazarın 2-3 yıl içinde toparlanacağını söyledi. Düsseldorf merkezli Ferien Touristik ile gelecek yıl 250 bine yakın yolcu taşımayı hedeflediklerini açıklayan Bektaş, "Türkiye'nin payı yüzde 20 seviyesindeydi. Biz bu hedefle Türkiye'yi yüzde 40'a çıkarmayı amaçlıyoruz. Bunun 100 binini Türkiye olarak hedefledik" dedi.

 

OTİ LİDER OLDU

 OTİ Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yurt, OTİ'nin Türkiye'ye yurt dışından en çok turist getiren şirket olduğunu söyledi. Bunun bir ilk olduğunu dile getiren Yurt, "2017 sonunda Türkiye'ye 1.2 milyona yakın turist getirmiş olacağız. Türkiye'ye yurt dışından en çok turist getiren şirketiz. Bu ilk defa oluyor. Genelde Avrupa kökenli tur operatörleri getirirdi. Antalya özelinde Türkiye'ye en çok turist getiren ilk 3 tur operatörü de Türk. Böyle bir şey ilk kez oluyor" dedi. Yurt dışından Türkiye'ye en çok turist getiren şirketler arasında Pegas ikinci, Anex ise üçüncü sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

KİŞİYE ÖZEL VİZE

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi Başkanı Gerald Lawless de, seyahat için güvenlik kavramı kadar vizenin de ön planda olduğunu belirterek, ülke bazlı değil, kişiye göre vize verilmesi gerektiğini söyledi. Dünyada seyahat eden insan sayısının 1.2 milyara ulaştığını belirten Lawless, konsey olarak ileriye yönelik insanların daha rahat seyahat etmeleri için vize uygulamasının değişmesi gerektiğini belirterek, "Kişinin geçmişi değerlendirilerek vize verilmesi halinde turizmden daha çok gelir elde edilecektir" diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!