'Alman Noel Baba' 18 yıldır Demre'ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Alman Noel Baba 18 yıldır Demreye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 13:07

'Alman Noel Baba' 18 yıldır Demre'ye geliyor

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ALMANYA'da Noel Baba misyonu yürüten 62 yaşındaki Wolfgang Kimming Liebe, 18 yıldır Noel Baba'nın yaşadığı Antalya'nın Demre İlçesi'ne geliyor.

Almanya'da yıllardır Noel Baba misyonu yürüten ve 'Alman Noel Baba' olarak tanınan Wolfgang Kimming Liebe, Demre'ye geldi. Daha önce Demre Belediyesinin Fahri Hemşehrilik Beratı, Demre Kaymakamlığının Onur Şeref Belgesi verdiği Liebe, misyonunu yürüttüğü Noel Baba'nın yaşadığı ilçede çeşitli ziyaretler yaptı.

Kıyafetinde Türk ve Alman bayrakları taşıyan Alman Noel Baba Liebe, gezisine ilk olarak Kaymakam Murat Uz'u ziyaret ederek başladı. Ardından Belediye Başkanı Süleyman Topçu'yu ziyaret eden Liebe, başkan ve bir grup meclis üyesi tarafından karşılandı. Ziyarette yaptığı çalışmalar ve bu yıl yapacağı Roma ve New York gezileri hakkında bilgi veren Liebe, ardından Hacımusaoğlu Anaokulu'na geçti. Öğrencilere şarkılar söyleyip, Noel Baba'nın Demreli olduğunu anlatan Liebe, Noel Baba'nın mezarının bulunduğu Anıt Müzeyi ziyaret etti. Liebe burada Noel Baba'yı anlattığı turistlerle fotoğraf çektirdi.

Papa tarafından Noel Baba'nın günümüzdeki takipçisi ilan edildiğini söyleyen Wolfgang Kimming Liebe, İlçe Müftüsü Sabit Doğru'yu da ziyaret etti. Liebe, Müftü Doğru ile birlikte Bayrakçı Camii'nde dünya barışı için dua etti.

Müftü Sabit Doğru da mabetlerin bütün dinlerin kullanımına ait olduğunu belirterek, "Camimize gelip bütün insanlık için dua etmelerine memnun olduk. Bu tür faaliyetler insanlık için, barış için, bütün dünya için önemlidir" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!