Alman milletvekilleri Türkiye’ye gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Alman milletvekilleri Türkiye’ye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 09:55

Almanya Federal Meclisi’nin 2 Haziran 2016’da, Osmanlı Devleti’nde yaşanan 1915 olaylarını Ermeni Soykırımı olarak tanımasından sonra gerilen Türk-Alman ilişkilerinin normalleştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Alman milletvekilleri Türkiye’yi ziyaret edecek.

Haberin Devamı

FEDERAL Meclis’te grubu bulunan partilere mensup bir grup milletvekili Türkiye’yi ziyaret edecek. Federal Meclis Türk Alman Parlamenterler Dostluk Grubu üyesi milletvekilleri İstanbul ve Ankara’da iki günlük temaslarda bulunacak. SPD’li Michelle Müntefering’in başkanlığını yaptığı parlamenterler grubu, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili TBMM’den bilgi de alacak.
Türk Alman Parlamenter Dostluk Grubu’nda yer alan Yeşiller milletvekili Ekin Deligöz, ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin tekrar normalleşmesine yardımcı olacağını söyledi. Deligöz, “Dostluk grubu olarak iki günlük ziyaret planladık. Şubat ayının ikinci haftasında önce İstanbul’a gideceğiz. Burada temaslarda bulunacağız. Ardından da Ankara’ya geçip meclisi ziyaret edeceğiz. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Meclis’ten bilgi de alacağız” dedi.

Haberin Devamı

MERKEL DE GİDİYOR

Başbakan Merkel de Şubat ayı başında  Ankara’ya çalışma ziyaretinde bulunacak. Merkel’in programında Başbakan Binali Yıldırım ile baş başa görüşmesi, ardından Merkel ile Yıldırım’ın başkanlığında heyetlerarası görüşmeler yapılması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Merkel’i kabul etmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!