Alman kadınları orospu mu?

Stocholm muhabirimiz Tandoğan Uysal’ın mesleğini yaparken uğradığı saldırı ve Berlinli Hatun Sürücü’nün bir töre cinayetine kurban gitmesi beni bu yazıyı yazmaya zorladı:

Elbette topluluğun hepsini kapsamıyor, onları tenzih ederim, ama Avrupa’da göçmen emekçi Türklerin bir bölümü kurtlanmış suya benziyor. Bu insanlar sorunlarını aşıp içinde yaşadıkları toplumlarla uyum sağlamadıkça, onlarla bütünleşmedikçe kokuşma devam edecek ve bu topluluk faşistleşerek saldırgan akreplere dönüşecek.
Ne yazık ki durum böyle!
Ama hiç kuşkunuz olmasın Avrupa’nın sabrı sona ermek üzere!
Bu insanların Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesinin önünde en büyük engel olduğunu ve Türkiye muhaliflerinin bu insanları ve eylemlerini örnek gösterip kullanacaklarını biliyorum.
***
Avrupa’da işlenen töre cinayetleri Türkiye’de işlenenlerden sayıca fazla. Avrupa’da töre cinayetine karışan yaratıklardan birinin “Avrupa Birliği’ne gireceğiz diye namusumuzdan vazgeçemeyiz!” diye zırvaladığını anımsıyorum.
Kadınları töre cinayetleriyle ortadan kaldıranlar sahte raporlarla emekli oluyorlar, türlü dalaverelerle işsizlik ve hastalık primi alıyorlar; bir asalak olarak yaşıyorlar. Ama bunun namusla, ahlakla hiçbir ilişkisi yok onlara göre...
***
Hatun Sürücü’nün insan gibi yaşamayı seçtiği için ailesinin en genç üyesi tarafından öldürülmesine eşlik eden korkunç ve çağdışı saplantılar ve sözde gelenekler konusunda mutlaka ciddi incelemeler yapılmalıdır.
Cinayetin önünde işlendiği Thomas Morus Lisesi’nin müdürü aralarında Türklerin de bulunduğu öğrencilerin tepkilerini öğrenmek için bir anket yapıyor.
Türk öğrencilerin yanıtı şu: “Hak etti, çünkü kuralları yıktı! Orospu, bir Alman gibi yaşıyordu!”
Lise müdürünün yerinde olsam böyle yanıt verenlerin hepsini psikolojik tedaviye gönderir, ailelerinin Almanya’daki hukuki durumunun yeniden değerlendirilmesini isterdim.
***
Düşünün: “Orospu, bir Alman gibi yaşıyordu!” diyenlerin yaşı 12-17 arasında. Yani 1988-1993 yılları arasında doğmuşlar. Üçüncü mü yoksa dördüncü kuşak mı?
Madem ki bir Alman gibi yaşamak çok kötü, çok aşağılık bir şey niçin yaşıyorsun Almanya’da? Bu koşullar altında Almanya’da yaşamak şerefsizlik değil mi?
Bunların hiçbirine cevap veremezler, anlaşılır bir açıklama yapamazlar.
Türk toplumunun dernekleri, temsilcileri Alman toplumundan, Alman kadınlarından özür ve af dilemelidir. Çünkü “Orospu, bir Alman gibi yaşıyordu cümlesi!” insanlık suçudur.
***
Elli yıldır Alman toplumuyla uyum sağlayamamış Türk ailelerin çocuklarının günümüz Türkiyesine de uyum sağlaması olanaksız. Bu insanlar ancak İran’da ve Suudi Arabistan’da rahat edebilirler.
***
Bu insanlar ne yazık ki sadece Avrupa Birliği için değil birçok konuda Türkiye için sorun yaratacaklar.
Gelecekte Almanya’nın işi zor, çok zor.
Almanya aklını başına toplayıp elli yıldır yaptığı yanlışları bulmalı. Lise öğrencisi Türkler eğer Alman kadınları gibi yaşamanın orospuluk olduğunu düşünebiliyorlarsa, bunda, olumlu entegrasyonu gerçekleştiremediği için Almanya’nın da sorumluluk payı var.
***
Yası Türkler tarafından değil de Almanlar tarafından tutulan Hatun Sürücü bir şehittir, bir azizedir!
Yazarın Tüm Yazıları