Alman hükümet sözcüsü: Ziyaret yerine ev sahibi karar verir

Güncelleme Tarihi:

Alman hükümet sözcüsü: Ziyaret yerine ev sahibi karar verir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 15:15

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda fotoğraf çektirmemek için görüşmeleri İstanbul’da yaptığına dair iddialar, Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert tarafından yalanlandı.

Haberin Devamı

Görüşme yerine misafirin değil, ev sahibi ülkenin karar verdiğini belirten Seibert, “Başbakan Merkel veya bir hükümet yetkilisi bir başka ülkeyi ziyaret ederken, ev sahibi ülkenin görüşme yeri önerisine uyar” dedi.

Hükümet sözcüsü Seibert, Merkel’in Türkiye’den çantasında ne getirdiği sorusunu ise, “Ege üzerinden düzensiz ve hayati tehlike dolu mülteci göçünün meşru ve düzenli bir göçe dönüştürülmesi iki ülkenin de yararına” diye cevaplandırdı.

Seibert, Başbakan’ın niçin seçimlerden sonra değil de önce gittiği sorusuna da, Suriye’deki son gelişmeler ve mülteci akını karşısında iki ülkenin de önemli sorunla karşı karşıya geldiği ve bu tür görüşmelerin her zaman mümkün olması gerektiği yanıtını verdi.

“Bizim demokrasi, hukuk devleti ve adil seçim konusundaki tavrımız Türk hükümetinin gayet bilincinde” diyen hükümet sözcüsü Seibert, Başbakan Merkel’in görüşmelerde seçimlerin adil geçmesi ve seçimlerden sonra barış sürecinin yeniden başlamasını dile getirdiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Alman hükümet sözcüsü: Ziyaret yerine ev sahibi karar verir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!