Alman Esintileri bu yıl Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

Alman Esintileri bu yıl Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2008 00:00

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından, her yıl başka bir ülkede gerçekleştirilen "Alman Kültür Esintileri" etkinlikleri, bu yıl Ekim ve Kasım aylarında Türkiye’de düzenlenecek.

Alman dili, kültürü ve sanatını izleyici ile buluşturarak Türk-Alman ilişkilerini güçlendirmeyi hedefleyen etkinlikler, konserler, sergiler, öğrenci aktiviteleri, film ve dans gösterileri, sempozyumlar, yarışmalar, şenlikler ve diğer etkinliklerden oluşan geniş bir yelpaze İstanbul’dan Van’a kadar birçok ilde düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında Boulanger Trio grubu, Türkiye turnesinde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Eskişehir’de izleyici ile buluşacak. Piyano, keman ve viyolonselden oluşan grup, Alman bestecilerin yanı sıra, çağdaş Türk bestecilerin eserlerini de seslendirecek.

Avrupa ve Türk klasik ve müzik kültürü arasında köprü kuran Alman-Türk Filarmoni Orkestrası, genç kadrosuyla Rene Giessen yönetiminde İzmir, Bursa, Eskişehir ve Ankara’da yeni programı ve solistleriyle izleyenlere keyifli dakikalar yaşatacak.

Azade Köker’in Ankara Tren Garı’nda gerçekleştireceği "Gerçek-Gerçeküstü" enstalasyonu ise, 8 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında görülebilecek. Dünyaca ünlü Alman elektro-pop grubu DYKO da, Samsun, Ankara, İstanbul, Edirne, Bursa, İzmir, Antalya, Adana ve Mersin’de öğrencilerle buluşarak, konser ve çalıştaylar gerçekleştirecek.

Türkiye’de "Alman Kültür Esintileri" etkinlerinin resmi açılışı 7 Ekim’de Alman Büyükelçinin katılımıyla düzenlenen Alman Milli Günü resepsiyonu çerçevesinde yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!