Alman Bayan Milli Takımı Playboy'a soyundu

Güncelleme Tarihi:

Alman Bayan Milli Takımı Playboya soyundu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2011 19:01

Dünya Kupası'na hazırlanan Alman Bayan Milli Futbol Takımı oyuncularında Selina Wagner, Julia Simic, Annika Doppler, Kristina Gessat ile İvana Rudelic ünlü playboy dergisine soyundular.

Haberin Devamı

Futbol sahalarında boy gösterdikleri için 'erkeksi kadın' klişelerine karşı bu pozları verdiklerini belirten Alman Bayan Milli futbolcular, "Eskiden beri süregelen erkeksi kadın iddialarına karşı olduğumuzu, kadınsal güzelliklerimizi de çektirdiğimiz fotoğraflarla göstermek istedik" açıklamasını yaptılar.

EN ÇOK KIZDIRAN NEDEN

"Sizi futbolculuğunuzda en çok kızdıran klişe nedir? sorusuna bayan milli futbolculardan Julia Simic, "Beni her gün bana söylenen, 'sen bir bayan futbolcu gibi değilsin' sözleri çok kızdırıyor" diye yanıt verirken, İvana Rudelic ise, "Bunlar zaten erkeksi kadınlar" olarak cevap verdi.

"Bayan futbolunda erkeksi kadın imajının kaybolmamasına neden olarak ne gösteribilirsiniz?" sorusuna ise futbolculardan Annika Doppler şu yanıtı verdi:

Haberin Devamı

"Çok az erkek bayan futboluyla ilgileniyor. Yüksek liglerde oynayan bayan futbolcular çok iyi antrenman yaptıkları gibi güzellikleri de ortada. Kadınsı duruşları hep var. Bu düşüncedeki erkeklerin maçlarımıza gelip izlemelerini tavsiye ederim. O zaman ön yargılarından vazgeçerler". Son yıllarda bu düşüncelerin artık kaybolmaya yüz tutuğunu belirten Julia Simiç, "Bu imajı yok etmek için iyi bir yoldayız. Son yıllarda çok tatlı ve çok güzel bayanlar da futbol oynuyor. Hem de güzel olduklarının bilincinde oldukları için güzel giyinip güzelliklerini süslenerek ortaya çıkartıyorlar" diye cevap verirken, Kristina Gessat da şu cevabı verdi:

"Bu resimlerle erkeksi kadın imajını yok etmek istedik. Resimleri görenlere bakınız, bizde normal bir kadın görüntüsü var, güzel kızlarda futbol oynuyorlar".

BİSEKSUEL FUTBOLCU ORANI

"Playboy Dergisi'nin 70'li ve 80'li yıllarda Alman Milli Takımı'nda hiç bir heteroseksüel futbolcu yoktu. Şimdi ise takımdaki biseksüel kadın oranı nedir?" sorusuna ise İvana Rudelic, "Ben 1992 doğumluyum. O yıllarda ben dünyada olmadığım gibi belki de planda bile yoktum. Şimdi ise herkes istediği düşüncede olmakta serbest. Hiç bir zaman biz onları yargılamadık. Tabiiki homoseksüel kadın futbolcular var. Bu kadın futbolunda saklanacak bir durum değil, hepsi açıkça ortada" dedi.

Haberin Devamı

Erkek takımlarda da homoseksüel futbolcular olduğunu düşündüğünü belirten Simic ise "Erkek takımlarında daha fazla bu futbolcular sırlarını gizli tutuyorlar. Çünkü durumları ortaya çıkarsa çok zorluk çekeceklerini biliyorlar. Bayanlarda ise bu durum daha rahat " dedi. Kristina Gessat ise bu soruyu şöyle yanıtladı: "Benim için farketmez. Hiçin bu tema ortaya çıkartılıyor, hala anlamış değilim. Önemli olan spor, bunun ön planda olması gerekir"

ERKEKLERLE BOY ÖLÇÜŞEBİLİRLER Mİ?

"Erkekler takımında oynayabilirmisiniz?" sorusuna ise Selina Wagner, "Tabii ki yüksek liglerdeki takımlarla boy ölçüşemeyiz" derken Gezzat "Bayan futbolunda teknik ve taktik alanda büyük ilerleme kaydedildi. Yüksek liglerdeki erkek futbolcularla fizik bakımından yarışmak zor olur. Zira onlar gibi hızlı koşmak ve sert şut çekmek bizde zor" diye cevapladı.

Haberin Devamı

Bayanlar Bundesliga'da bir sezonda 4, erkeklerde ise 32 kırmızı kart gösterildiğine işaret edilen soruya Rudelic, "Biz de birbirimize karşı sert giriyoruz" diye yanıt verirken Simic, "Tabii ki biz de sert oynuyoruz", Wagner ise, "Bizim maçlarda birbirlerini tehdit edici sözlerde oluyor. Örneğin 'Dikkatli ol, yoksa saha dışı olursun',veya "Ayaklarını kırarım, dikkatli ol" gibi. Fakat şansmıdır nedir genellikle laflarda kalıyor bu işlemler."

HANGİ MAÇA GİDERSİNİZ?

"Dünya Kupası'ında Almanya Erkekler ile Almanya Kadınlar Milli Takımları aynı saate final oynasalar hangisine giderdiniz?" sorusuna ise şu yanıtlar geldi. Rudelic, "Kadın futboluna destek vermek için bayanlar dünya kupası final maçına giderdim".

Haberin Devamı

Simic "Ben erkekler final maçını izlerdim. Çünkü 21 yıldan beri Dünya şampiyonu olamıyorlar. Alman bayan takımı ise arka arkaya üçüncü kez kupayı kazanacak." Doppler "İlk yarıyı bayanların ikinci yarıya ise erkeklerin maçını izlerdim ". Wagner: " Bayan millileri tanıdığım için kadınların finaline giderdim". Gessat:" Bende kadınların maçını izlerdim".

HOLLANDALI LOUİS VAN GAAL ANTRENÖRÜNÜZ OLSA?

Simic: "Çok iyi olurdu. En azından belirli bir süre için iyi olurdu. Onun bilgilerinden futbol düşüncelerinden faydalanabilirdik. Uzun bir süre ise zor dayanındım". Doppler:"Bayern Münih'te bazı futbolcuları oyun bakımından ileriye götürdü. Fakat kadın takımına iyi gelirmiydi bu düşünce bilinmiz". Wagner: "Ben insani düşünceleri ön planda tutuna bir hocayı başımızda görmek isterdim.". Rudelic: "Van Gaal kadın takımında antrenörlüğünü yapmıştı.

Haberin Devamı

ALMAN BAYAN MİLLİLER:

Annika Doppler : 19 yaşında, Bayern Münih'de orta sahada oynuyor. Almanya U17 Milli Takımı ile 2009 Avrupa Şampiyonluğu yaşadı. Arjen Robben'i beğeniyor.

Kristina Gessat : 20 yaşında, FSV Gütersloh'da orta sahada oynuyor. Almanya U20 Milli Takımı ile 2010 Avrupa Şampiyonu oldu. Sami Khedira'nın futbolunu beğeniyor.

İvana Rudelic : 19 yaşında, Bayern Münih'te forvet. Almanya U17 Milli Takımı ile 2008 Avrupa Şampiyonu oldu. Örnek aldığı ve beğendiği futbolcu Didier Drogba.

Julia Simic : 22 yaşında, Bayern Münih'te orta saha oynuyor. Almanya U19 Milli Takımla 2007 yılında Avrupa şampiyonluğu yaşadı. Örnek aldığı futbolcu Andres İniesta.

Selina Wagner : 20 yaşında VfL Wolfsburg'da orta sahada oynuyor. Almanya U20 Milli Takımı ile 2010 Dünya Şampiyonu oldu. Mesut Özil örnek aldığı ve en beğendiği futbolcu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!