Alman basınından Daum yorumları

Güncelleme Tarihi:

Alman basınından Daum yorumları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 09:32

Fenerbahçe Kulübü'nün Alman teknik direktör Christoph Daum ile yoluna devam edeceğini açıklaması Alman basınında geniş yer buldu.

Haberin Devamı

Alman basını ağırlıklı olarak Fenerbahçe'nin Daum'u tazminat ödememek için kovmadığı görüşünde birleşti. Alman basınında yer alan bazı haberler şöyle:

Express: Bu nasıl kozdur! Aslında bu perşembe Daum'un Fenerbahçe'den istifa etmesi bekleniyordu. Ancak farklı gelişmeler oldu ve Daum "Kalıyorum" dedi. Başkanla yaptığı kriz görüşmesinin ardından Daum, İstanbul'da kalacağını açıkladı. Bunun üzerine kulüp tarafından yardımcı antrenörü Roland Koch'un görevlerine devam edeceği ancak Daum'un oğlu Marcel Daum dahil olmak üzere antrenör düzeyindeki diğer kişilerin kovulduğu açıklandı. Demek ki kulüp Daum'u istifaya zorlayacak bir yol bulamadı ve 7 milyonluk tazminatı ödemekten kurtuldular.

KSTA: Daum'a karşı kirli oyunlar. Şampiyonluk yarışını kaybetmesinin üzerinden Daum, Fenerbahçe'deki antrenörlük görevinde savaş vereceğini açıkladı. Ancak eski FC Köln antrenörü öz güvenli olduğunu göstermek için işi için mücadele etmek istiyor. Kaybedilen şampiyonluğun ardından Fenerbahçe Alman antrenör Christoph Daum ile görüşmelerini faullü bir şekilde oynuyor. İddiaya göre kulüp tarafından antrenöre kendisi ve ailesi için Türkiye'de çok tatsız olabileceği Türk basınında yer aldı. Daum'dan ayrıca sağlık kontrolünden geçmesi istendi. Daum işinden vazgeçmek istemiyor ve cuma günü işinin başında olmak istiyor. Daum Fenerbahçe'yi nasıl ileri taşıyabileceğine dair planları olduğunu belirtiyor. Geçen yıl Daum eşittir başarı diyenler şimdi 57 yaşındaki antrenörden çeşitli yıllarla kurtulmak istiyorlar.

Haberin Devamı

Kicker: Türk başkanı ile kriz oturumunun ardından Daum Fenerbahçe'de kalıyor. Daum şaşırtıcı bir şekilde Fenerbahçe'de kaldı. Bu karar başkan Aziz Yıldırım ile Daum arasında yapılan görüşmenin ardından alındı. Dramatik şekilde kaçırılan şampiyonluğun ardından Daum ile Aziz Yıldırım arasında ipler gerilmişti.

Sport1: Bütün türbülanslara rağmen Daum ile Türkiye'nin en çok şampiyon olan takımı Fenerbahçe işbirliğine devam ediyor. Ancak bu sadece Daum'a tazminat ödememek için. Daum, Fenerbahçe ile gelecekte büyük planları olduğunu söyledi. Daum sağlık kontrolünün ardından cuma günü işinin başında olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!