Alman basını Merkel’in ziyaretini böyle gördü

Güncelleme Tarihi:

Alman basını Merkel’in ziyaretini böyle gördü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 10:22

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in mülteci krizinin çözümüne ilişkin Türkiye’ye yaptığı günübirlik ziyaret, Alman basınında geniş yer buldu. Ziyaret öncesinde zamanlamanın seçimlerin hemen öncesine gelmesi nedeniyle eleştirilen ziyarete ilişkin haberler özetle şöyle:

Haberin Devamı

Welt Online: Erdoğan’ın Türkiye’si Avrupa’nın yeni tampon bölgesi
“Seyahat kolaylıklarına ilişkin belirsiz vaatler ve AB müzakerelerinde yeni  fasıl açılması durumu gizleyemez: Merkel Türkiye’ye sınır muhafızı rolü biçti” ifadelerinin kullanıldığı haberde, “Suriye’de tampon bölge isteyen Türkiye, kendisi tampon bölge oldu” denildi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Merkel’den Türkiye’ye para ve vize kolaylığı
Başbakan Angela Merkel, Türkiye'nin mülteci krizinde AB ile daha sıkı çalışması karşılığında, vize kolaylığı ve mali yardım önerdi. Geri kabul anlaşması gereği, mültecilerin hızlı bir şekilde geri almasını talep etti.  

Spiegel Online: Bana yardım edersen, ben de sana yardım ederim
Zor ziyaret, tartışmalı zamanlama: Normal bir zamanda böyle bir ziyareti kimse düşünemezdi. Başbakan Angela Merkel, Türkiye’de parlamento seçimlerine iki hafta kala İstanbul’a giderek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Türkiye’ye daha çok para, vize kolaylığı ve AB müzakerelerinde yeni ivme önerildi.

Haberin Devamı

Tagesschau.de: Zor ziyaret, tartışmalı zamanlama
Batılı politikacılar, otoriter davranışları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son zamanlarda uzak durdu. Ama Başbakan Angela Merkel, mülteci krizinde Türkiye’ye güveniyor. Erdoğan’la görüşmesinin yakınlaşmayı getirmesi öngörülüyordu, ancak seçimlerden önce yapılan ziyaret eleştirilere de neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!