Alman basını

Güncelleme Tarihi:

Alman basını
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Rezil olduk

DSF Devlerin çöküşü

Borussia Dortmund: Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış bir takım.

Juventus: Dünyanın en önde gelen takımlarından biri. Her iki takımın ortak yanı: İkisi de elendi.

Avrupa'da daha üç sene önce Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelen Dortmund ve Juventus, Avrupa'dan rezil olarak elendiler. Dortmund, Galatasaray karşısında ezile ezile elenirken, finaldeki rakibi Juventus Celta Vigo deplasmanında dağıldı.

BİLD 0-0 ve elveda

Türkiye şampiyonu G.Saray karşısında 0-0 berabere kalan Dortmund, acı bir sonuçla Avrupa kupasına veda etti. Daha üç yıl önce, 1997 Dünya Kulüpler Şampiyonu Dortmund, ilk 15 dakikada turu geçemeyeceğini gösterdi, G.Saray'ın tehlikeli ataklarını Lehmann önledi.

ZDF Dortmund'un aciz futbolu

G.Saray, ilk maçta kapısını açtığı turu rahat geçti. Her iki maçta da G.Saray'ın çok daha üstün olduğunu kabul etmemiz gerekir. Dortmund'un G.Saray karşısında hiç şansı yoktu.

SAT1 Dortmund'tan Avrupa'ya veda

Önce Şampiyonlar Ligi, ardından da UEFA Kupası'ndan elenen Dortmund'u kötü günler bekliyor. Almanya'nın en pahalı futbolcuları G.Saray önünde biraz toplarlanmış gözükseler de, bu başarı aslında Galatasaray'ın üstümüze fazla gelmemesine bağlı.

ARD (teletekst) Dortmund, UEFA Kupası'na sessiz sedasız veda etti. G.Saray'ın ilk maçta aldığı galibiyet, turu rahat geçmesini sağlarken, üç forvetle en azından takım dizilişinde cesur olan Dortmund sahada varlık gösteremeyince berbat bir sonuçla elendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!