Alman Bakan bugün İncirlik’te

Güncelleme Tarihi:

Alman  Bakan bugün İncirlik’te
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 00:17

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, bugün İncirlik’e geliyor.

Haberin Devamı

Almanya’da Federal Parlamento’nun “Ermeni soykırımını” kabul etmesinden sonra Türkiye’nin bu ülkeye uyguladığı yaptırımlar kapsamında Almanya Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe’nin geçen hafta İncirlik’teki Alman askerlerini ziyaret etmesine izin verilmemişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, İncirlik üssünün politikacılar tarafından ziyaret edilmesini uygun bulmadıklarını söylemişti. Ankara’nın bu olumsuz tutumuna karşılık Alman Bakan, İncirlik’e gideceğini açıklamış, karşılıklı restleşme Ankara ile Berlin arasında kısa süre içinde ‘ikinci kriz’ olarak değerlendirilmişti.

YILDIRIM İZİN VERDİ

Başbakan Binali Yıldırım’ın “Almanya Savunma Bakanı İncirlik’i sorunsuzca ziyaret edebilir. Herhangi bir problem görmüyoruz” açıklaması, kısa süreli krizi sonlandırdı. Yıldırım’ın bu açıklamasından sonra Alman Bakan, bugün İncirlik’e gelip, üste bulunan Alman askerlerini ziyaret edecek. Von der Leyen ziyaretiyle ilgili Türk mevkidaşı Fikri Işık’ı telefonla bilgilendirdi, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırı nedeniyle taziyelerini iletti.

Haberin Devamı

Ziyaret sırasında iki ülke arasında daha önceden üzerinde mutabık kalınan Teknik Düzenleme Anlaşması kapsamında Almanya’nın üsteki personel için yapması planlanan misafirhane, altyapı ve pist genişletme çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde de bulunulacak. Geçen Ocak ayında üssü beraberinde gazeteci grubu ile ziyaret eden von der Leyen’in heyetinde bu kez gazeteciler olmayacak. İncirlik Üssü’nde, 250 kadar Alman askeri bulunuyor. Askerler, IŞİD’e karşı düzenlenen hava bombardımanları kapsamında keşif uçuşları yapan Tornado jetleri için destek sağlıyor. 

BAKMADAN GEÇME!