Alman aks üreticisi Saf-Holland, Türkiye'de ilk üretim tesisini Düzce'de açtı

Güncelleme Tarihi:

Alman aks üreticisi Saf-Holland, Türkiyede ilk üretim tesisini Düzcede açtı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 11:25

Alman aks üreticisi Saf-Holland, Türkiye'de ilk üretim tesisini Düzce'de açtı

Haberin Devamı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)- TİCARİ araçlar sektöründe faaliyet gösteren Alman aks üreticisi Saf-Holland, Türkiye'de ilk üretim tesisini Düzce'de hizmete açtı. Firmanın Türkiye Genel Müdürü Bilal Azizoğlu, hedeflerinin 2-3 yıla kadar 35 bin adet aks üretmek ve Türkiye’deki pazar payını arttırarak komşu pazarlara ihracat yapmak olduğunu söyledi.
Yıllık ortalama 1 milyar 42 milyon Euro'luk satış hacmi ve 3 bin 200'ün üzerinde istihdam kapasitesiyle, dorse, çekici ve otobüsler için aks bağlantılı sistemler ve bileşenlerinin üreticisi olan firma, 5 milyon Euro'luk yeni üretim tesisini teşvik kapsamındaki Düzce'de DORÜS Organize Sanayi Bölgesi'nde kurdu. Saf-Holland Türkiye Genel Müdürü Bilal Azizoğlu, 10 bin metrekaresi kapalı, 3 bini açık olmak üzere toplam 13 bin metrekarelik bir alan üzerine fabrikayı kurduklarını söyledi. Azizoğlu, 90’lı yıllardan bu yana Türkiye'de ürünleri kullanılan ve 2011 itibariyle ülkemizde resmi olarak faaliyete geçen Saf-Holland’ın ekonomiye şimdi de üretici olarak katkı sağlamasından mutluluk duyduklarını belirtti. Azizoğlu, "Yüksek kalite standartlarında üretim yapacağımız tesisimizde orta vadeli planlarımız dahilinde hedefimiz, 2-3 yıla kadar 35 bin adet aks üretmek. Türkiye’deki pazar payımızı arttırarak komşu pazarlara ihracat yapmak ana hedeflerimiz arasında. Fabrikamızı, başta Ortadoğu olmak üzere, Afrika, Güney Afrika ve ihtiyaç halinde diğer yakın ülkelere ürün sağlayacak bir merkez haline getirmeyi planlıyoruz" dedi.
Azizoğlu, teşvike açık bir bölge olduğu için Düzce'yi tercih ettiklerini ifade ederek, "Onun dışında burada gelişen bir sanayi var. Özelikle Doğu Marmara tarafında, bölgeler gelişiyor. Serbest bölgeler gelişiyor. Yeni organize sanayi bölgeleri açılıyor. Lojistik açıdan Orta Anadolu’ya, Trakya ve İstanbul’a yakın olması da önemli bizim için. Şu anda 35 kişi çalışıyor. Hedefimiz tüm yatırım tamamlandığında 100-150 kişiyi burada istihdam edeceğiz" diye konuştu.
TÜRKİYE, AVRUPA VE ORTADOĞU PAZARLARI ARASINDA KÖPRÜ
Saf-Holland CEO'su Detlef Borghardt, 2020’ye kadar belirledikleri büyüme stratejilerinde yeni pazarların öneminin büyük olduğunu belirtti. Dünya geneline bakıldığında sektörde sundukları her ürün grubunda ilk 3 tedarikçi arasında yer aldıklarına işaret eden Borghardt, "Avrupa’da aks sistemlerinde genel pazar payımız yüzde 40’ların üzerinde. Türkiye’deki araç üretimine bakıldığında ise yaklaşık yüzde 25’lik bir pazar payına sahibiz. Türkiye’deki pazar payımızı arttırabilmek, müşterilerimize daha yakın olmak, ürün ve hizmetlerimizi hızlı sunabilmek, orta vadede de komşu pazarlara Türkiye merkezli ihracat yapmak üzere yeni tesisimizi faaliyete geçiriyoruz. Türkiye, bizim için Avrupa ve Ortadoğu pazarları arasında önemli bir köprü ve bu bölgede yaptığımız yatırım doğrultusunda büyük fırsatlar görüyoruz" dedi.
Firmanın Hindistan Bölge Başkanı Alexander Geis ise Türkiye’de aks sistemleri ile üretime başlayacaklarına işaret ederek, "Uzun vadede üretim yelpazemizi genişleterek çekici araçlar için beşinci teker gibi ürünlerin de üretimini Türkiye’de gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Eş zamanlı olarak Türkiye’deki satış sonrası hizmetler ve servis ağı yapılanmamıza da yatırım yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!