"Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi" ekibi Sivas'ta

Güncelleme Tarihi:

Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi ekibi Sivasta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 13:11

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı himayesinde ve Türkiye'deki Berlin Büyükelçiliğinin desteğiyle düzenlenen "Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi"nde yer alan 200 araçtan oluşan 400 kişilik ekip, Sivas'ta Hafik ilçesine bağlı Düzyayla köyüne konuk oldu.

Haberin Devamı

Yöresel kıyafetler giyen kadın ve öğrenciler, "Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi" ekibini dostluk mesajları yazılı döviz ve bayraklarla karşıladı.

Almanya’dan başlayan tur kapsamında, Türkiye'nin çeşitli illerinden geçtikten sonra Muğla Dalyan'da sona erecek organizasyondaki ekipte yer alan ralliciler, ilkokul öğrencilerine bilgisayar hediye etti.

Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi ekibi Sivasta


Ralliciler ilçe halkıyla ve öğrencilerle futbol, voleybol, frizbi gibi oyunlar oynayarak, çeşitli sportif faaliyetlerde bulundu. İlçedeki bir okulun bahçesine hep birlikte dostluk fidanı dikildi. Motosikletlere ve araçlara binen öğrenciler de doyasıya eğlendi.

Haberin Devamı

"Allgaeu-Orient Dostluk ve Barış Rallisi" organizasyon üyesi Burhan Uzun  yaptığı açıklamada, 11 yıldır devam eden dostluk ve barış rallisi kapsamında, 13 ülkeden geçtiklerini belirtti.

Geçen yıllardaki etaplarda Ürdün Kralına çocuklardan mektup götürdüklerini anlatan Uzun, "En son Gürcistan'a uğradık, sonrasında Türkiye'ye geldik. Burada çocuklarımıza çam sakızı çoban armağanı bir şeyler getirdik." dedi.




BAKMADAN GEÇME!