Allah'tan Meireles yoktu!

DÜN gecenin en önemli pozisyonu “Gol mü, değil mi?” tartışması.

Haberin Devamı

Bir taraftan televizyondan maçı izliyorum, diğer taraftan eski bir maçın belgeseli için çekim yapıyorum. Pozisyon oldu “Net gol” yorumu yaptım. Rahatsız oldum, pozisyonun tekrarını izledim. Bir topun gol olması için topun tamamının kale çizgisinden içeriye doğru vedalaşması lazım. Yani çizgiyle hiçbir temasının olmaması lazım. Bu pozisyonda topun çok az da olsa çizgiyle bir teması var. Yani “Gol” diyemezsiniz. Bu pozisyonlarda “Çok az gol” veya “Çok fazla gol” gibi bir terim olamaz. Ya goldür ya da değildir. Bu pozisyon da “Gol değil.”
Yardımcı hakem Asım Yusuf Öz’ün yerine baktım, pozisyon olduğunda bayrak direğine inememişti. Yani pozisyonu net göremiyordu. Bir hakem pozisyonu görememişse kanaate göre karar vermemeli. Verirse daha tehlikeli olur.

Haberin Devamı

SUÇLU ŞENER Mİ, GÜNEŞ Mİ?

TRABZONSPOR’un yediği ilk gol kaleci-defans anlaşmazlığı. Onur arkadaşı Bamba’ya “Bırak” diye bağırdı mı? Yoksa kendilerini pozisyonun gelişimine mi bıraktılar. Trabzonspor bu görünümüyle ligin zayıf takımlarından biri. Dikkatli olsunlar, fazla aşağılara düşerlerse, yukarıya çıkamazlar. Tolunay Kafkas’ın kurduğu orta sahayla, Fenerbahçe orta sahasıyla mücadele etme şansı yok. Emre, Cristian ve Kuyt çok kontrollü oynadılar. Mehmet Topal bütün açıkları kapattı. Trabzonspor’un Janko diye bir santrforu var, eski Alman tankları bile ondan daha hareketli. Bu kadar yabancı transferi yapıp, bu kadar fiyasko olan bir takım uzun zamandır görmedim. Bu konuda çok yeni olan Tolunay Kafkas’a bir şey diyemem. Hata Şenol Güneş’te mi, yoksa Sadri Şener’de mi? Mutlaka Trabzonlular bunu daha iyi bilirler.

YILDIRIM ACI ÇEKTİRMEDİ

TRABZONSPOR için daha acı bir şey var. Hakem maçı 90. dakikada bitirdi, hiç uzatmadan. Bu şu demektir, “Trabzonspor daha fazla acı çekmesin, fişi çekeyim.” Fenerbahçe dün gece haklı bir galibiyet aldı. Korktuğu başına gelmedi. Futbolcular birbirlerine çok yardım ettiler, herkes diğerinin açığını kapattı. Allah’tan Meireles yoktu. Olsaydı mutlaka bir halt yerdi. Bülent Yıldırım’a hiçbir iş düşmedi. Bir tek şey onun gibi bir FIFA hakemine yakışmadı... Topla çarpışması.

Yazarın Tüm Yazıları