"Allah bir daha böyle bir sezonu inşallah yaşatmaz"

Güncelleme Tarihi:

Allah bir daha böyle bir sezonu inşallah yaşatmaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2012 18:17

Kulüpler Birliği Vakfı ve Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüplerin 1923 yılından bu tarafa en zor, yıl ve sezonunu atlattığını belirtti.

Halil Ünal, Eskişehispor Kulübü'nün Olağan Mali Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, futbolda büyük ölçüde sıkıntıların olduğunu belirterek, Türk futbolunun ilk önce dünya nezdindeki itibarını ve imajının üst düzeye getirmesi zorunda olunduğunu kaydetti.

“Son yaşadığımız kara bir 3 Temmuz sabahı, Türkiye'de futbolun ekonomisini, futbol seyircisinin sahalardan uzaklaşmasını, futboldan üşümesini sağladı” diyen Ünal, şöyle konuştu:
“Öyle bir süreç ki, kimse maça gelmiyor, Dijitürk'ünü iptal ediyor, kombine almıyor, sponsorlar kaçıyor, reklam bulamıyorsunuz, yayıncı kuruluş feryat figan ediyor ve maalesefki, Cumhuriyet tarihiyle birlikte kurulan Türk futbolu, Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüplerimiz 1923 yılından bu tarafa en zor yıl ve sezonunu atlattı. Allah bir daha böyle bir sezonu, yılı inşallah Türkiye'mize, hiçbir ligimize yaşatmaz. Rabbım, teşvikten, teşebbüsten, şikeden uzak yeni yeni pırıl pırıl fair play çerçevesinde hepimizin seveceği, tekrar stadyumlara çoluk çocuk koşabileceğimiz, ekran başlarına gideceğimiz, rekabetin üst düzey olacağı ve dünya dahil olmak üzere yarışmacı takımları inşallah heyecanlı bir şekilde hep beraber izleriz. Türk futbolunun yaşadığı o sıkıntıların en büyük bölümlerini yaşayan takımlardan biri de Eskişehirspor'du. Allah'a şükürler olsun o krizi, iyi yönetmeyi, en hafif zararla, maddi, manevi en ufak hasarlarla geçmeyi nasip etti.”
Kongre sonrası gazetecilere açıklama yapan Başkan Ünal, Eskişehirspor'un transfer çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Takımın kadrosunu bozmak istemediklerini dile getiren Ünal, şöyle devam etti:
“Bizimle birlikte olan her futbolcuyla yolumuza devam etmek istiyoruz. Kadromuz bu şekilde cereyan etsin arzusundayız. Ancak eksik gördüğümüz mevkiler var, özellikle savunmaya 2 oyuncu, 1 orta saha ve forvet oyuncusu olmak üzere toplam 4 oyuncunun çalışmaları yapılıyor. Bir tane oyuncu arkadaşımıza bugün imza attırdık. SC Freiburg'dan ve Azarbeycan Milli Takım oyuncusu Ufuk Budak ile bugün yarın imza töreni yapacağız. Diğer 4 oyuncuyla ilgili de her an transferler gerçekleşebilir. Şu an pazarlık halindeyiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!